Kliinikumi EMO sissepääs muutub

Tartu Postimees
Copy
Tartu ülikooli kliinikumi peahoone.
Tartu ülikooli kliinikumi peahoone. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Neljapäevast muutub Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna ehk EMO sissepääs neile patsientidele, kes pöörduvad ise EMOsse.

Patsientidel palutakse neljapäevast, 21. juulist siseneda osakonda kiirabihalli kaudu, kuhu rajatakse selleks eraldi sissepääs ning liikumistee. Kliinikumi taristu suurprojektide osakonna projektiinseneri Peep Pitsneri sõnul oli sarnane lahendus kasutusel ka läinud aastal. «Muudatuse tulemusel toimub patsientide sisenemine läbi kiirabihalli, kiirabiautode sissesõiduvärava kõrval oleva ukse kaudu. Ohutuse tagamiseks eraldatakse kiirabiautode ja patsientide liikumistee kiirabihalli juures piiretega ning sissepääs varustatakse viitadega,» selgitas ta.

EMO sissepääsu muudatus tuleneb Maarjamõisa meditsiinilinnaku ehitustöödest ning jääb kasutusele mõneks kuuks. Seejärel, aasta lõpus saavad EMO patsiendid enda käsutusse EMO alalise sissepääsu uues valmivas M-korpuses.

Ümberkorralduse ajal jääb ise tulevate patsientide parkimiskorraldus endiseks. See on aga ajutine lahendus ehitustegevuse ajaks: ehituse valmides on EMO patsientide päralt kahekorruseline maa-alune parkla.

Kiirabiga toodavate patsientide liikumiskorraldus jääb samaks.

Kliinikum vabandab ehitustöödest tulenevate võimalike ebamugavuste pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles