Tartu Ülikooli nõukogu andis Kääriku baasi Tehvandile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääriku spordi- ja puhkekeskus.
Kääriku spordi- ja puhkekeskus. Foto: Margus Ansu

Täna kiitis Tartu Ülikooli nõukogu heaks Kääriku spordikompleksi kasutusvalduse seadmise SA Tehvandi Spordikeskus kasuks. Samuti võeti vastu otsus, et kui tulevikus tekib vajadus 124-hektarilist krunti tükeldada, saab seda teha üksnes ülikooli nõukogu loal.

Kasutusvalduse leping hõlmab valduse seadmist Kääriku järvest  läände jäävale osale, kinnitas ülikooli pressiesindaja. Kääriku kinnistuga seotud võimalikud asjaõiguslikud tehingud otsustab ülikooli nõukogu.

Kompleksi arendamiseks ja majandamiseks sõlmisid Tartu Ülikool ja SA Tehvandi Spordikeskus koostöölepingu, milles on paika pandud ka investeerimiskavad. Vastavalt lepingule kuuluvad eelisarendatavate objektide hulka staadioni renoveerimine, olemasoleva spordihoone renoveerimine, uue pallimängude saali ehitamine, majutusvõimaluste laiendamine, kunstmurukattega väljaku rajamine jm.

Kinnistu võimalik lahtikruntimine pole ei investeerimiskoja ega ka ülikooli hinnangul täna aktuaalne, sest tegelik vajadus selle järele selgub alles reaalsete planeeringute valmimisel. Kääriku investeerimisnõukotta kuuluvad Eesti Olümpiakomitee, SA Tehvandi Spordikeskus ja Tartu Ülikooli poolt nimetatud liikmed.

Hoonete ja rajatiste parima asukoha määramiseks otsustati töösse kaasata arhitekt. Kõik investeerimisnõukojas heaks kiidetud ehitusprojektid tuleb Tehvandil kooskõlastada kinnistu omanikuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles