Korraldajad sulgesid ühe pealtvaatamisala

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Karste pealtvaatamisala parkimiskorraldajad Raimo Lõiv ja Mihkel Täpsi saavad rallifännidele öelda: siit mitte sammukestki edasi.
Karste pealtvaatamisala parkimiskorraldajad Raimo Lõiv ja Mihkel Täpsi saavad rallifännidele öelda: siit mitte sammukestki edasi. Foto: Eili Arula

Pühapäeva hommikul hõikasid Rally Estonia ralliraadio kommentaatorid otse-eetrisse, et Kanepi kiiruskatsel on Karste pealtvaatamisala suletud.

Sellise otsuse tegid ralli korraldajad. Rally Estonia pressiesindaja Rauno Paltser selgitas, et pühapäeval oli juba varastel hommikutundidel raja ääres väga palju pealtvaatajaid. Et Karste pealtvaatamisala on väga kitsas ning kui see rahvast pilgeni täis tuleb, ei ole seal pealtvaatajatel enam ohutu rallit jälgida.

Paltser lisas, et kui kohtunikud näevad, et pealtvaatajaid on mõnes kohas liiga palju või nad seisavad keelatud alas, võivad kohtunikud ka katse peatada. «Pealtvaatamisala sulgemisega soovime turvalisuse kaalutlustel välistada võimaliku võistluse peatamise sellele katsel,» sõnas ta.

Kanepi katse esimene läbimine algas täna hommikul kell 8.16 ning teist korda läbitakse kell 12.28. Mõlemal juhul ei ole võimalik rallit Karste pealtvaatamisalalt jälgida.

Parkimiskorraldajad on siiski Karste pealtvaatamisala sissesõidus kohal. Enne hommikuse kiiruskatse läbimise algust tuli neil kohale sõitnud rallifännidele pidevalt selgitada, et selles alas sel korral rallit vaadata ei saa. «Mõni läks kohe vihale meie jutu peale, aga meie ju reegleid ei tee,» sõnas parkimiskorraldaja Mihkel Täpsi. 

Mullu oli samas kohas pealtvaatamisala avatud. Samas tuleb meelde tuletada, et toona hajutati publikut ning igasse pealtvaatamisalasse pääses vaid teatud hulk inimesi. Tänavu, esimesel koroonapiirangutest vabal suvel toimub ka ralli piiranguteta, seega oli ennustamatu, milliseks võib paisuda pealtvaatajate hulk sel kitsal pealtvaatamisalal.

Karste pealtvaatamisala lähistel on Rebästemäe ala, kus näeb ralliautosid päris pikalt ning finiši poole jääb ka Mügra pealtvaatamisala, mis pakub tõelisele rallifännile samuti teravaid elamusi, nagu oli näha hommikuse katse ajal.

Hommikul kell veerand üheksa alanud Kanepi kiiruskatsel libises kolm WRC-autot Mügra pealtvaatamisalal rajalt välja ning ralliautod jõudsid pealtvaatajatele üsna lähedale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles