FOTOD ⟩ Raja talu pererahva diivani juurde kogunes oodatust rohkem külalisi

Lenel Karu
, reporter
Copy
Raja talu pererahvas vaatas kiiruskatseid roheliselt diivanilt, otse koduhoovist.
Raja talu pererahvas vaatas kiiruskatseid roheliselt diivanilt, otse koduhoovist. Foto: Postimees / SILLE ANNUK/Tartu PM/Scanpix Baltics

Neeruti katseid jälgis laupäeval raja lähistel mugavalt diivanilt ka Raja talu pererahvas. Küll aga ei olnud elamus tänavu niivõrd privaatne, sest fännid olid ennast sisse seadnud ka nende maal ja võsa vahel. 

Raja talu pererahvas oli tänavuseks Rally Estoniaks välja vedanud suure rohelise diivani ja varjualuse. «Kui ikka ralliässad koduõuest mööda sõidavad, siis tuleb vaadata. Ja miks mitte teha seda mõnusalt ja mugavalt,» ütles Alo Madi.

Kui mullu polnud talu lähedal kiiruskatsetel teist pealtvaatamisala ja võõraid liikus seal pigem vähe, siis tänavu oli uusi «sugulasi» palju juurde tekkinud. «Siin on igasugust rahvast, kõige kaugemad külalised on vist Poolast,» muigas perenaine Pille Rahvas.

Peremees Rein Vares oli veidi mures inimeste hulljulguse pärast. «Nad jooksevad viimasel hetkel üle tee ja see on natuke halb rajajulgestajatele,» selgitas ta. «Eelmisel aastal olime oma väikse pundiga, kõik nimed pidi kirja panema ja kogu ralli oli teistmoodi. Samas on inimesi rohkem ja seltskond lõbus.»

Pererahvaga koos oli esimest korda rallit vaatama tulnud Liina Madi, kes oli ostnud kaasa elamiseks pasuna ja tõmmanud selga rallirõivaid. «Ma pole varem vaadanud, aga nii meeldib!» hõiskas ta. 

Päev varem käis sama seltskond kiiruskatset vaatamas Peipsiääre vallas pere teisel kinnistul. «Eks Eesti rahvas ostab kinnisvara ikka selle järgi, kust rallit näha saab,» naljatles perenaine.

Pühapäeval pererahvas kiiruskatsetele kohale ei lähe, neid jälgitakse kodust otseülekannete vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles