Tartu ülikoolis asub proviisoriks õppima vaid kolm tudengit

Egeli Raudmäe
, Suvereporter
Copy
Võõrkeelsesse magistriõppesse kandideerimine kestab 15. märtsini, eestikeelsesse magistriõppesse kandideerimine 29. juunini.
Võõrkeelsesse magistriõppesse kandideerimine kestab 15. märtsini, eestikeelsesse magistriõppesse kandideerimine 29. juunini. Foto: Sille Annuk

Tänavu muutis Tartu ülikool meditsiinivaldkonnaga seotud erialade vastuvõtutingumusi varasemast keerukamaks. See maksis ülikoolile kätte – sügisel alustab näiteks proviisori erialal õpinguid ainult kolm tudengit.

Proviisori erialale on tõesti õppima tulemas kolm tudengit ja tegu pole tehnilise veaga, ütles Tartu ülikooli pressiesindaja Sandra Sommer. «Protsess tehti varasemast keerulisemaks ja see peegeldub ka õppima tulevate tudengite arvus,» selgitas ta.

Sellest aastast tuleb meditsiinivaldkonda õppima saamiseks esmalt teha akadeemiline test, siis füüsika ja keemia kombineeritud kirjalik eksam ning seejärel valitakse sobivad kandidaadid vestlusvooru. Samuti arvestab ülikool eesti keele riigieksami tulemust. Võrreldes varasemaga ei hinnata enam matemaatika eksami tulemusi ja pole ka bioloogia erialakatset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles