Lemmit Kaplinski: Purukspommitatud linna keldris varjudes poleks tähtis, kas elekter on sotsiaalne või mitte (2)

, Tartu abiliinnapea, SDE
Copy
Tartu abilinnapea Lemmit Kaplinski.
Tartu abilinnapea Lemmit Kaplinski. Foto: Margus Ansu

Uus valitsus peab keskenduma koalitsioonileppe neile punktidele, mis on nähtud ette nii julgeoleku kui toimetuleku tagamiseks, ütles Tartu abilinnapea Lemmit Kaplinski eile sotsiaaldemokraatide volikogus peetud kõnes.

Euroopas käib sõda. Sõda, millist ei ole siin piirkonnas nähtud II maailmasõjast alates ning mille lõpp, milleks saab olla vaid Ukraina võit fašistliku Venemaa üle, võib olla veel aastate kaugusel. See sõda võib laieneda nii Valgevenesse, Poolasse kui Balti riikidesse või kaugemalegi kuni võimaluseni tuumakonfliktiks Ameerika Ühendriikide ja Venemaa vahel.

Sellises olukorras on Eestile kõige tähtsam, et riigil oleks toimiv valitsus, kes saab, oskab ja tahab töötada koos partneritega Euroopa Liidust, NATOst ja teistest organisatsioonidest selle nimel, et tagada meie ühine julgeolek. Sõja laienedes Eestisse muutuksid kõrvalisteks küsimusteks nii lasteaia kui hooldekodu tasu. Purukspommitatud linna keldris varjudes poleks tähtis, kas elekter on sotsiaalne või mitte, sest seda lihtsalt ei ole.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles