Pereisa asus hooldushüvitise ebaõigluse vastu võitlema

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Tartlaste Airon ja Kristi Roosalu peres kasvab kolm last. Nüüd on pereisa algatanud petitsiooni, et haigestunud lapse eest hoolitseva ema või isa sissetulek sel ajal ei kannataks, nagu praegu.
Tartlaste Airon ja Kristi Roosalu peres kasvab kolm last. Nüüd on pereisa algatanud petitsiooni, et haigestunud lapse eest hoolitseva ema või isa sissetulek sel ajal ei kannataks, nagu praegu. Foto: Liis Markvardt/Familiis

Kuigi uus valitsus räägib peretoetuste suurendamisest, on lapsevanemaid rahaliselt valusalt puudutav haigushüvitise probleem vähemalt avalikkuses kahe silma vahele jäänud.

Seda probleemi kogenud Tartu pereisa Airon Roosalu võttis vaevaks kirjutada haigushüvitistega seonduva petitsiooni, et murele avalikku tähelepanu tõmmata ja vigane süsteem riigikogu lauale tõsta. Petitsioon on juba üle kahe ja poole tuhande allkirja kogunud.

«Lugu sai alguse sellest, et kui meil sündis kolmas laps, jäin mina temaga koduseks,» sõnas Roosalu. Kui laps oli piisavalt suur, läks pereisa tööle tagasi ning nagu väikeste laste puhul ikka, pidi ta ühel päeval haige lapsega koju jääma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles