Kõrgushüppaja Karmen Bruus võtab MMi kui üht etappi teel tippu

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
MMile jõudmiseks püüdis Karmen Bruus võistelda võistlustel, kust oli võimalik palju reitingupunkte saada. Hiljuti Saksamaal peetud spordifestivalil tuli ta viiendaks.
MMile jõudmiseks püüdis Karmen Bruus võistelda võistlustel, kust oli võimalik palju reitingupunkte saada. Hiljuti Saksamaal peetud spordifestivalil tuli ta viiendaks. Foto: Imago/beautiful Sports/rR Schmitt

Täna algavad Ameerika Ühendriikides Eugene’is kergejõustiku maailmameistrivõistlused, kus Eestit esindab viieliikmeline koondis. Ainsa naisena läheb võistlustulle koondise noorim, 17-aastane Tartust pärit kõrgushüppaja Karmen Bruus, kes oma sõnul kavatseb MMi nautida ja võtta seda kui ettevalmistust maailma absoluutsesse tippu jõudmiseks.

Ameerikas toimuv MM on Bruusile esimene ning nagu kümnevõistlejad Maicel Uibo ja Johannes Erm, jõudis ka tema sinna tänu reitingupunktidele.

Sportlane rääkis, et eduka talvise hooaja järel hakkaski ta vaatama, mis tulemust MMile pääsemiseks vaja on. «Püüdsin võistelda nendel võistlustel, kus antakse palju reitingupunkte. Väga edukad olid Eesti meistrivõistlused, kus esikoha eest sai sada reitingupunkti. MMile pääsemine oli kindlasti üks minu unistusi,» sõnas Bruus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles