Akna- ja uksetootja ajab Skandinaavia maades vahendajate abita miljoniäri

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Klar Home’i asutaja ja tegevjuht Janar Tammjärv ütles, et akende ja uste valmistamiseks kasutatav puit on pärit Eestist, ettevõttest, mille ta enne praeguse rajamist edasi müüs.
Klar Home’i asutaja ja tegevjuht Janar Tammjärv ütles, et akende ja uste valmistamiseks kasutatav puit on pärit Eestist, ettevõttest, mille ta enne praeguse rajamist edasi müüs. Foto: Kristjan Teedema

Raadil tegutsev ettevõte Klar Home muutis akna- ja ukseturu senist toimimist, sest müüd oma toodangut vaid e-poes, mis on samuti ise ehitatud ja hallatud. «Kui veebi kaudu on võimalik osta igasugu asju, siis miks mitte ka aknaid ja uksi,» selgitas Klar Home’i tegevjuht ja asutaja Janar Tammjärv.

2015. aasta augustis tootmist ja müüki alustanud Klar Home'ile tõi võimalus aknaid ja uksi otse tootjalt ehk vahendajateta osta kohe edu Taanis, Norras ja Rootsis. Nüüd ekspordib firma neisse maadesse sada protsenti toodangust just oma e-poe müügi kaudu. Nende e-poe ostja saab soovitud kauba kätte paar-kolm nädalat pärast tellimist. «Kui tulla turule erilaadse lahendusega, ei ole võimalik teha seda traditsiooniliste vahendajate kaudu, sest neil on juba väljakujunenud võrgustik ja puudub unikaalsus,» selgitas Klar Home'i tegevjuht. «Tänapäeval on nii palju tööriistu ja kanaleid, mis võimaldavad välisriigis tuntust hästi kasvatada ka vahendajateta.»

Üheksa korda mõõda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles