Tartu rongid hilinesid kolmapäeval taristurikke tõttu

Tartu Postimees
Copy
Elroni rongid.
Elroni rongid. Foto: Sille Annuk

Elron teatas kolmapäeva pärastlõunal kodulehel, et Tallinna-Tartu rongid hilinevad taristurikke tõttu ja ettevõte püüab leida asendusbusse. Mitmed reisid jäeti ära või asendati bussidega.

Näiteks öeldi, et reis 061 Tartu-Tallinn (16.35–18.35) hilineb Tartusse 71 minutit. See omakorda tõi kaasa Tallinnasse väljumise hilinemise.

Üks rongireisija kirjutas, et Elroni Valga-Tartu-Tallinn rong 063 seisis Tartus tund aega ning seejärel võttis Jõgevale jõudmine 1,5 tundi. «Sest liikusime terve tee 40 km/h ning vahel tee peal pikalt seisime,» lisas ta.

Teine reisija kirjutas, et teekond Tallinnast Tartusse võttis aega sõiduplaanis lubatust 2 tundi ja 25 minutit enam.

Elroni kommunikatsioonijuht Katrin Kuldernupp ütles siis, et niipea, kui asendusbussid leitakse, ilmub asjakohane teave ettevõtte kodulehele. Asendubusside peatuste asukohad avaldati kolmapäeva õhtul.

Kuldernupp ütles eile, et ei saa kommenteerida, kui mitut väljumist rike mõjutab, mis selle tingis ja millal saab  viga kõrvaldatud. Ta soovitas seda pärida taristu omanikult Eesti Raudteelt.

Eesti Raudtee kommunikatsioonijuhi Monika Lillese selgitusel oli töövõtja kogemata lõhkunud kaablid Rakke ja Vägeva kandis, mistõttu puudus liikluse üle kontroll. «Kindlasti järgnevatel tundidel hilinemised jätkuvad, kuid töö vea parandamiseks käib,» kinnitas ta kolmapäeval. 

Elroni rong seisis kella seitsme ajal enne Pedja raudteeülesõitu.
Elroni rong seisis kella seitsme ajal enne Pedja raudteeülesõitu. Foto: Eili Arula

Kella 19 paiku seisis Tartust Tallinnasse teel olnud rong Jõgeva lähistel enne Pedja raudteejaama. Seisaku tõttu olid ka Pedja raudteeülesõidus tõkkepuud all ning foorides põlesid punased tuled. Veidi pärast poolt kaheksat sai enne ülesõitu seisnud rong liikuma, peatus Pedja jaamas ning samal ajal tuli jaama teisele teele sisse ka rong Tallinna poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles