Rally Estonia ajal saab Maarjamõisa haigla juurde maanduda helikopteriga

Tartu Postimees
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

14.–17. juulil toimuva Rally Estonia meditsiiniteenuse kättesaadavuse tagab Tartu ülikooli kliinikum koostöös Tartu kiirabiga. Kliinikumi peamaja kõrvale tehakse nendeks päevadeks ka helikopteri maandumisplats.

Rally Estonia, mis on ühtlasi nii autoralli maailmameistrivõistluste etapp kui ka Eesti meistrivõistluste etapp, sõidetakse Tartu, Otepää, Elva, Kanepi, Kambja, Peipsiääre ja Mustvee valla teedel, kus igal kiiruskatsel on tööl kuni kümme kiirabibrigaadi.

Dr Annika Uue kliinikumi erakorralise meditsiini osakonnast tõstab esile, et kliinikum ja kiirabi on olnud Rally Estonia partner ka kahel eelneval aastal. «Korraldusmeeskonna ootus kliinikumile on erialadeülese kõrgetasemelise, kiire, operatiivse ning professionaalse arstiabi tagamine võistlejatele, kui seda peaks vaja olema. Tegemist on küll ohtliku spordialaga, ent tänapäevased turvanõuded ralliautodele on klass omaette ja väga raskeid õnnetusi toimub väga harva,» rääkis dr Uue.

Seoses ralliga tekitatakse kliinikumi L. Puusepa 8 peamaja juurde ka ajutine helikopteri maandumisplats juhuks, kui vajalikuks osutuvad meditsiinilennud. Seetõttu on L. Puusepa 8 F-korpuse parkla suletud alates 13. juulist kella 16st kuni 17. juulil kella 23ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles