Tormituuled andsid päästjatele mehiselt tööd

Tartu Postimees
Copy
Tormikahjud Tartumaal
Tormikahjud Tartumaal Foto: Sander Ilvest

Päästjad käisid eile õhtul Tartu- ja Jõgevamaal ligi kahekümnel korral tormikahjusid kõrvaldamas. 

Kella poole seitsme ajal õhtul vabastasid päästjad Jõgeva vallas Kivimäe külas tee murdunud puust. Veel käidi eile õhtul murdunud puid teedelt eemaldamas Jõgeva vallas Mullavere külas, Alavere külas ja Mõisamaa külas.

Kell pool seitse õhtul sai häirekeskus teate, et Avinurme alevikus Võidu tänaval poe parklas on kuusk kukkunud elektriliinidesse ja liinid vajunud auto peale. Juhtunust teavitati elektrikuid, kelle saabumine võttis aga aega, sest tehnikutel oli tormi järel väga palju väljakutseid. Päästjad tagasid liiklusohutuse kuni teehooldaja paigaldas liiklust ümbersuunavad märgid. Ohtlikud liinid märgistati.

Kell 18.31 sai häirekeskus teate elektriliinile kukkunud puust Lohusuu alevikus Avinurme teel. Päästjatel õnnetus puu liinilt maha nihutada. Veidi hiljem lahendati sarnane olukord Mustvee linnas Tartu tänaval.

Kell 18.44 teatati häirekeskusele, et Jõgeva vallas Kurista külas kukkus murdunud puu elektrikaablile, mis läks pooleks. Ühtlasi tabas puu parkivat autot. Päästjad piirasid ala ohulindiga ja teavitasid juhtunust elektrikuid. Okstest vabastati kõrvalolev tänav ning liiklus suunati selle kaudu ümber.

Tartumaad tabasid tormituuled juba varem. Kella poole kuue paiku õhtul käisid päästjad Tartu vallas Kukulinna külas, kella 18 paiku Uhmardu külas ning Peipsiääre vallas Vea külas, kella 19 paiku Nõo alevikus Voika tänaval, kella 20 paiku Peipsiääre vallas Nina külas, kella 22 ajal Tartu vallas Valgma külas ja südaööl Varnja alevikus Kesk tänaval eemaldamas teedelt äikesetormis murdunud puid.

Kell 17.14 teatati, et Kambja vallas Paali külas on torm murdnud neli puud talu sissesõiduteele ning rebinud eluhoonelt katuse, teises talus oli puu kukkunud kõrvalhoonele. Päästjad vabastasid tee puudest ja kontrollisid, et ei oleks ohtu inimeludele. Kohal käis valla esindaja, et selgitada elanike edasine abivajadus.

Kell 17.44 said päästjad väljakutse Tartu valda Elistvere külla, kus oli äike löönud kõrvalhoonesse ja näha oli suitsu. Päästjate saabumise ajaks oli põleng ise sumbunud.

Kell 17.41 teatati, et Elvas Jaama tänaval kukkusid kaks murdunud puud elektriliinidele ja autole. Päästjatel õnnestus ennast ohtu seadmata puud liinidelt ja autolt eemaldada. Auto väga ulatuslikult kannatada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles