Tormi tõttu on endiselt ligi tuhat majapidamist elektrita

Tartu Postimees
Copy
Tormikahjud Tartumaal
Tormikahjud Tartumaal Foto: Sander Ilvest

Eile õhtul Eestit räsinud torm jättis hulga majapidamisi elektrita. Suurem osa neist sai kolmapäeva hommikuks elektri tagasi, kuid ligi tuhat elamist on endiselt elektrita.

Kolmapäeva hommikul kella poole kaheksa paiku oli tormist tingitud rikete tõttu elekter ära veel 920 majapidamisel. Öö jooksul suutsid brigaadid kõrvaldada 27 keskpinge- ja 25 madalpingeriket. Sellega taastati elektrivarustus 12 000 majapidamisel. Endiselt on kõige rohkem kahjustusi Tartumaal (8 riket, 578 klienti), nii Ida-Virumaal kui Jõgevamaal on tormist tingitult elektrita veel ligi sada klienti.

«Hommikupoolikul toimus vahetus nii juhtimiskeskuse kui ka töömeeste seas, et puhanud inimesed saaksid turvaliselt edasi katkestusi likvideerida. Loodame Jõgevamaal ja Virumaal kõigile elektri taastada täna hiljemalt pärastlõunaks, Tartumaaga läheb ilmselt õhtuni,» kommenteeris Elektrilevi juhtimiskeskuse üksuse juht Hardi Puusepp.

Teisipäeva õhtul kell 20.50 oli Elektrilevi andmetel elektrita 5500 majapidamist. Kõige rohkem on äikesest tingitud katkestusi Ida-Virumaal (8 riket, 1325 klienti), Jõgevamaal (6 riket, 1033 klienti) ja Tartumaal (7 riket, 2335 klienti). Nendes piirkondades tegeleb praegu 11 brigaadi ümberlülitustega ning rikkekohtade lokaliseerimisega.

Ümberlülituste abil taastas Elektrilevi eile õhtul elektrivarustuse ligi 7000 kliendil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles