Jüri Laurson: Eesti tarbijale on elekter luksuskaup

Jüri Laurson
, elektriinsener
Copy
Jüri Laurson
Jüri Laurson Foto: Margus Ansu

Hoolimata päikesepaistest ja suvetuulest peaks valitsusel olema aeg märgata, et talv tuleb ja energiakriisi lahenduseks on vaja kiiresti lahendus leida. Euroopa Liiduga uute elektriühenduste loomise korral tõuseb elektri hind Eesti tarbijale kordades, mitte protsentides. See täidab hästi riigi rahakotti. Üha kasvav hindade tõus ja energiakriis pärsib aga majandust, tühjendab niigi kesist tarbija rahakotti ning seab ohtu julgeoleku.

Hindade tõusu pidurdamiseks ja energiahindade alandamiseks ei ole kahjuks valitsus märganud midagi olulist ette võtta, peale omavahelise kanakitkumise. Peaks ju juba ammu olema paika pandud, kuidas saada enne talve madalamaks elektri, gaasi ja kütuste hinnad.

Autokütuse hind paneb jahmatama, suuremat langust pole loota. Maagaasi tarbijad on hinna pärast mures ja nüüd on selgunud, et maagaasi ei tarvitse selleks talveks kõigile jaguda. Soovitatakse katlamaju ümber ehitada põlevkiviõli kasutamisele, kuid seda ei saa üleöö.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles