Tammeka peatreener lahkus võistkonna juurest keset hooaega

Lenel Karu
Copy
Viimast matši jälgis Miguel Santos valvsal pilgul, meeskond sai tema lahkumisest teada mängu järel.
Viimast matši jälgis Miguel Santos valvsal pilgul, meeskond sai tema lahkumisest teada mängu järel. Foto: Ragnar Peets

Kui Miguel Santos tänavu jaanuaris Tartu JK Tammeka esindusmeeskonda juhtima asus, oli tema kindel eesmärk tuua tartlased koduses meistriliigas tagasi konkurentsi. Santose juhtimisel ollakse praegu kuuendal kohal ning tema treeningute kohta on häid sõnu jaganud mitmed meeskonnaliikmed.

Nüüd on portugallane aga Eesti tolmu jalgadelt pühkinud. Möödunud nädalavahetusel said Tammeka mängijad karikavõistluse võidu järel peatreeneri lahkumisest teada.

Otsus karjääri nimel

Tammeka klubi andis sotsiaalmeedias teada, et Miguel Santos otsustas vastu võtta pakkumise väljaspool Eestit ja kasutas oma lepingu lõpetamiseks väljaostuklauslit. Tammeka tegevjuhi Kristjan Tiiriku sõnul oli klubi otsusest teadlik juba eelmise nädala alguses.

«Uues pakkumises oli viieaastane leping ja tõesti mitu korda paremad tingimused, mille vastu meie ei saanud,» tõdes Tiirik.

Ka Miguel Santos kinnitas, et tema otsus ei olnud kuidagi seotud klubi, mängijate ega tulemustega. «Lihtsalt, mulle tuli väga hea tööpakkumine, väga heade tingimustega ning see oli minu karjääri seisukohalt parim otsus,» selgitas ta.

Santos ​tõdes, et mõtles pikalt ja otsustamine polnud kerge. «Ma olin juba kiindunud nii mängijatesse, inimestesse, klubisse kui Tartu linna, aga mõnikord tuleb elus teha raskeid otsuseid,» lisas ta.

Peatreeneri kohustustega jätkab hooaja lõpuni seni abitreeneri rollis olnud Marti Pähn, kes on Tiiriku hinnangul seda kohta igati väärt.

Meie treeningprotsessi pole vaja kardinaalselt muuta ning arusaam mängust jääb samaks, nentis Tammeka tegevjuht Kristjan Tiirik.

«Marti on aastatega Tammeka klubis ennast tõestanud ning see valik oli parem kui keset hooaega uus inimene tuua. Oleme aru saanud, et meie treeningprotsessi pole vaja kardinaalselt muuta ning arusaam mängust jääb samaks,» nentis Tiirik.

Kuidas on ta rahul kuuenda kohaga tabelis? «Ei saa senistele tulemustele anda täiesti positiivset hinnet, oleneb muidugi, millisest skaalast rääkida. Punkte võiks tabelis praeguseks hetkeks olla tõesti rohkem, aga midagi katastroofilist ka ei ole. Eesmärk on vähemalt kuuendale kohale püsima jääda või Kuressaarele võimalikult lähedale jõuda,» rääkis Tiirik.

Kes tulevikus võiks peatreeneri kohta täita, on tema sõnul veel vara öelda.

Revolutsiooni pole vaja

Peatreeneri rolli üle võtnud Marti Pähn märkis, et jaanuarist Portugali peatreeneri käe all võetud suund on olnud õige ning samamoodi tuleb jätkata. «Võistkonnas pole vaja revolutsiooni ning minu isik oli loogiline valik, sest olen kogu protsessi kõrval olnud. Mängijad on uudise vastu võtnud professionaalselt ja jätkame mängudeks valmistumisega,» selgitas ta.

Pähn ​tõdes, et peatreeneri vahetus ei tulnud negatiivse kogemuse pealt, seega ei ole ka põhjust liigseteks emotsioonideks. «Eks iga mängija puhul on see personaalne, aga üldiselt on tegemist ju jalgpalliga ning tõenäoliselt ei ole see esimene ega viimane treenerivahetus. Minu ülesanne on nüüd tõestada, et olen õige inimene sellel kohal,» sõnas Pähn.

Miguel Santos on enda sõnul saanud Tammeka treenimisest hea kogemuse ja ta kavatseb edaspidigi meeskonnal silma peal hoida. «Arvan, et neil on vaja vaimsel poolel muutust ning kui klubi suudab hoida alles kaheksakümmend protsenti mängijatest, on järgmine hooaeg veel parem,» nentis ta. «Kindlasti annaks juurde ka personali suurendamine ühe inimese võrra ning linn võiks teha kõik selleks, et Tammeka saaks veel tihedamini treenida Tamme staadionil.»

Pähn nõustus, et mängijatesse tuleb süstida veel enesekindlust ja usku eesmärkide täitumisse. Järgmine Tammeka mäng on 15. juulil koduväljakul Tallinna Levadiaga.

Nii Tammeka endise peatreeneri kui ka tema rolli üle võtnud Marti Pähni sõnul on mängijatesse vaja süstida rohkem enesekindlust ja -usku.
Nii Tammeka endise peatreeneri kui ka tema rolli üle võtnud Marti Pähni sõnul on mängijatesse vaja süstida rohkem enesekindlust ja -usku. Foto: Ragnar Peets
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles