Autovabaduse puiesteel kuuleb loodusluulet

Tartu Postimees
Copy
Autovabaduse puiestee lesila.
Autovabaduse puiestee lesila. Foto: Ragnar Peets

Tartu ülikooli loodusmuuseumi loodusluuleõhtu leiab aset 31. juulil autovabaduse puiesteel. Lavale astuvad kirjanikud Timo Maran, Maarja Pärtna, Kristel Algvere. Samuti avaneb võimalus ka teistel huvilistel omaloomingut vabal laval esitada.

Traditsioonilised loodusluuleõhtud toimuvad iga kuu kolmandal nädalal Tartu ülikooli loodusmuuseumi seminarialal, kuid juuli lõpus korraldatakse see hoopis autovabaduse puiestee laval.

Timo Maran on semiootik ja kirjanik, kes huvitab inimese ja looduse suhete mõtestamisest. Ta töötab Tartu Ülikoolis ökosemiootika ja keskkonnahumanitaaria professorina. Timo Maran kirjutab filosoofilise kallakuga loodusluulet, ta on avaldanud viis luulekogu.

Maarja Pärtna on luuletaja, tõlkija ja toimetaja. Ta on Gustav Suitsu luuleauhinna ja Juhan Liivi luuleauhinna laureaat.

Kristel Algvere on Hiiumaa juurtega kirjanik, usuteaduskonna tudeng ja eesti keele õppejõud. Keeleteaduse huvi ajendil asus ta sel õppeaastal eksternina doktorantuuri Tartu ülikooli rakenduslingvistika osakonda. Kristel Algvere on lõpetanud eesti filoloogia magistriõppe. Ülikooli ajal hakkas ta ajakirjas Värske Rõhk avaldama novelle ja luuletusi. 2017. aastal ilmus «Värske raamatu» sarjas tema esimene teos «Merehurmarohi».

Huvilistel avaneb võimalus astuda vabale lavale, et sahtlisse kirjutatud loomingut avalikkusele esitada. Vabale lavale on oodatud loodustemaatilised loomingulised etteasted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles