Rääbisefestival leiab aset püügikeelust hoolimata

Tartu Postimees
Copy
Rääbisefestival.
Rääbisefestival. Foto: Ülle Jukk

Kuigi esmaspäevast on Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel rääbisepüügi kvoot selleks aastaks täis ja rääbisepüük tuli lõpetada, leiab sel pühapäeval Kasepääl aset rääbisefestival.

Peipsi ääres Kasepääl toimuval neljandal rääbisefestivalil näitavad rääbist armastavad tippkokad oma oskusi stiilis «maitse, palju jaksad» ja seda kõike täiesti tasuta. Festivaliplatsil on end üles seadnud Grand Chef Emmanuel Wille, YliCool peakokk Urpo Reinthal, Lendava Laeva peakokk Martin Laiapea ning grillikunstnik Hannes Loopere.

Kõik head kala ja Peipsi toitu armastavad Eestimaa gurmaanid kogunevad sel pühapäeval, 17. juulil Kasepääle. Heade Peipsi maitsete pidu, kus kõige tähtsamal kohal on Peipsi toit ja päeva peategelane taasavastamist vajav Peipsi rääbis, mille selle aasta püüginorm on täis saanud. Seega on see tänavu veel viimane võimalus värsket rääbist nautida.

Festivalialal on avatud Peipsi parimate toiduvalmistajate ja tootjate müügikohad, kus peale peategelase rääbise pakutakse nii kohapeal söömiseks kui ka kaasa ostmiseks kõike muud maitsvat, mida Peipsi ääres tehakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles