Mõnitamine? Ärajäänud rattaradade asemel ääristavad Riia tänavat vastandliku sõnumiga lindid (5)

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Tartu kesklinna, põhiliselt Riia tänava äärde on tõmmatud lindid, mis võiksid kutsuda liiklejaid üles üksteisega arvestama.
Tartu kesklinna, põhiliselt Riia tänava äärde on tõmmatud lindid, mis võiksid kutsuda liiklejaid üles üksteisega arvestama. Foto: Kristjan Teedema

Sel suvel Riia tänaval aset leidma pidanud rattaradade eksperiment jäi ära. Selle asemel on Tartu kõige tihedama liiklusega tee äärtesse tõmmatud ja tänavapostidele kleebitud lindid, millel seisab muu hulgas sõnum «Tänav kõigile».

Pärast ajutise liikluslahenduse ärajäämist mõjub selline loosung ehk pisut rattureid pilkavalt? Linnavalitsuse liikuvusspetsialist Aksel Part loodab, et nii seda siiski ei tõlgendata. «Ma näen, kuidas see võib nii mõjuda, aga sõnum on siiski laiem,» lausus ta.

Peale selle, et tänav peab kuuluma kõigile, kutsub kampaania üles seal ka üksteisega arvestama. Niisiis ehivad linte veel hüüdlaused «märka ratturit», «märka jalakäijat» ja «märka tõuksi». Eesmärk on, et kõik liiklejad end hästi tunneks, väljendus Part.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles