Politsei trahvis kahe nädala jooksul peatatud kergliiklejaist iga kuuendat

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kvartali keskuse kõrval, kus asub bussipeatus, ei ole lubatud jalg- või tõukerattaga liikuda, rääkimata tõuksil kahekesi ja kiivrita sõitmisest, mis aga on kesklinnas paraku üsna tavaline vaatepilt.
Kvartali keskuse kõrval, kus asub bussipeatus, ei ole lubatud jalg- või tõukerattaga liikuda, rääkimata tõuksil kahekesi ja kiivrita sõitmisest, mis aga on kesklinnas paraku üsna tavaline vaatepilt. Foto: Ragnar Peets

Juuni viimasel nädalal asusid politseinikud Tartus ja mujalgi Eestis kergliiklusteedel ohte vähendama, mistap kontrollitakse peamiselt tõuke- ja jalgratturitel kiivri kandmist, sõidukiirust ja -kohti. Ehkki silma jäävad ka noored ja uljad, on politsei andmeil neist veelgi ohtlikumad just need ratturid, kes vanuselt võiksid lastele eeskujuks olla, ent pole seda sugugi mitte.

Tartus rattaliiklust kontrollinud politseinik Gabriel Kisar rääkis esimese kontrollinädala lõpus, et kui argipäevadel oli Tartus tihe rattaliiklus, siis nädalavahetusel olid paljud inimesed linnast ära sõitnud ning neil päevil kohtasid politseinikud teedel-tänavatel ka silmanähtavalt vähem rattureid.

Ohtlikud keskealised

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles