GALERII ⟩ Kukerpillide akadeemiline kontsert täitis südalinna tantsu ja rõõmuga

Lenel Karu
, reporter
Copy

Täna pärastlõunal toimus autovabaduse puiesteel festivali Klaaspärlimäng kuues kontsert. Lavale tuli tänavu oma 50. aastapäeva tähistav ansambel Kukerpillid ja jagas kuulajatele mitmeid loomingulisi üllatusi.

Kukerpillide lugude taustal on üles kasvanud tervelt kaks põlvkonda eestimaalasi. Tartu publikul oli aga ansamblit huvitav näha esinemas enamjaolt akadeemilisele muusikale orienteeritud festivali Klaaspärlimäng kavas.

Kukerpillid esitasid autovabaduse puiesteel kontserdikava pealkirjaga «Akadeemia», mis sisaldas loomingut süvamuusika esindajatelt, näiteks Erkki-Sven Tüüri «Laul sõpradest», Tauno Aintsi «Tammede all», Sven Grünbergi «On nii» ja Peeter Vähi «Sada kepioopi». Ei puudunud ka need laulud, mis on saanud aastakümnete jooksul kuulajate lemmikuks, ning just selliste lugude saatel läks südalinnas lahti tants juba kontserdi esimese kümne minuti jooksul.

Klaaspärlimängu kunstiline juht Peeter Vähi tundis uhkust, et sai viibida ansambliga teist korda elus laval.

«On võimatu elada Eestis nii, et Kukerpillide lugusid ei kuule,» rääkis Vähi. «Aga kui nad otsustasid juubeli puhul imeliku asja korda saata ja tellida lugusid süvamuusika autoritelt, siis oli au olla üks neist inimestest. Seetõttu otsustasime Klaaspärlimängule kutsuda klassikalise muusika kõrvalt sellise kantripopbändi.»

Lisaks tavapärasele neljaliikmelisele koosseisule Toomas Kõrvits (laul, kitarr, suupill), Ike Volkov (laul, basskitarr), Heiki Vahar (laul, viiul) ja Arne Haasma (laul, akordion) tulid autovabaduse puiesteel lavale külalisena ka Tiit Kõrvits (kitarr, taustalaul) ja Anneli Kadakas (löökpillid).

«Kuigi on ansambleid ja orkestreid, kes on veelgi vanemad kui 50, pole reeglina alles algsest koosseisust liikmeid. Aga selles bändis on täna laval kolm meest, kes olnud Kukerpillide alguse juures,» lisas Vähi.

Festival Klaaspärlimäng jätkub Tartus täna õhtul. Ees ootab veel kuus kontserti, millest viimased on 12. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles