GALERII ⟩ Tartu külje all toimunud hoovifestivalil sai kõhu täis ja kogukonnaga lähedasemaks

Copy

Laupäeval toimus juba teist aastat järjest Tartu külje all hoovifestival, mis tänavu Kõrvekülale lisaks ka naaberalevikesse Tila ja Vahi on laienenud. Kogu päeva jooksul tutvustasid kohalikud eeskätt kodukandile, aga ka külalistele oma koduhoove, tegid töötube ja pakkusid head ja paremat.

Hoovifestival sai Kõrvekülas alguse mullu, peale aastaid kodukohvikute päeva korraldamist. Siis aga mõeldi, et seda teevad nii paljud ja see pole enam nii põnev, et võiks mõne uue lahendusega välja tulla, selgitas festivali üks eestvedajatest Meeli Kruus. Nüüd toimuski hoovifestival teist aastat ning esimese korraga võrreldes liitusid ka Vahi ja Tila alevik.

Sündmusi toimus ja kohvikuid sai külastada kogu päeva vältel. Näiteks tegi hommikul enne kella kümmet viimaseid ettevalmistusi Kõrvekülas elav perekond Jõemägi, kes lootis, et külastajaid jagub ja toitu ka. Suuresti 9-aastase tütre Raheli eestvedamisel oli valmistatud näiteks õunaahvatlus, porgandi- ja mustikamuffineid, kohasupp pidi siis veel aga veel veidi tulel olema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles