Pühapäeval maalitakse jääaja keskuses Konrad Mägi jälgedes Saadjärve

Tartu Postimees
Copy
Jääaja keskuse mammutit saab täna näha vaid see, kellel on kaasas sularaha, sest äikesetorm rikkus nädalavahetusel keskuse kassasüsteemid.
Jääaja keskuse mammutit saab täna näha vaid see, kellel on kaasas sularaha, sest äikesetorm rikkus nädalavahetusel keskuse kassasüsteemid. Foto: Kristjan Teedema

Saadjärve ääres Äksil tegutsev jääaja keskus tähistab sel pühapäeval piduliku keskkonna- ja kunstipäevaga kümnendat sünnipäeva. Juubel keskendub kolmele olulisele teemale: keskkonnahoid, kunst ja kogukond.

Lisaks tavapärastele keskkondlikele tegevustele, giidituuridele viimasesse jääaega ja parvesõitudele toimub suur kunstnike ühismaalimine inspireerituna Konrad Mägi ligi sada aastat tagasi valminud maalidest.

«Kümme aastat tagasi avatud loodushariduskeskus tegutseb ja areneb, pidadeski silmas kolme olulist rolli: olla keskkonna ja kogukonna keskus ning tänu imelisele vaatele Saadjärve peale võiks ta kujuneda ka kunstikeskuseks,» selgitas mõtet jääaja keskuse tegevjuht Kadri Valner.

Pidustused algavad keskpäeval Konrad Mägi tahvli avamisega Saadjärve kaldal. Kunstikooli Pallas juhina tõi Konrad Mägi isegi 1923–1924. aastal õpilased Saadjärve äärde maalima ja maalis ka ise. Avamisel kõneleb Konrad Mägi SA nõukogu juht ja kunstikollektsionäär Enn Kunila.

Konrad Mägi värvidest inspireerituna maalivad kunstnikud keskuses terve päeva. Samuti võivad maalimisest osa saada keskuse külastajad. Seda Galerii No1 juhendamisel.

Kell 14 toimub ka KUKU Raadio keskkonnasaate «Ilmaparandaja» avalik salvestus, kus Saadjärvest ja jääaja keskuse loomisest ning tulevikust räägivad bioloog Asta Tuusti ja kümme aastat keskuses töötanud giid Jaak Alekand.

Terve päeva saab osaleda keskuse giidituuridel, parvesõitudel, «Targalt internetis» alal ja Eesti maanteemuuseumi keskkonnaprogrammides. Õhtu lõpetab kell 19 Jaagup Kreemi ja Taavi Langi akustiline kontsert.

Täpsema juubelikava ja muu infoga saab tutvuda keskuse kodulehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles