TARK TARTU ⟩ Salakaval haigus hiilib naistele ligi valutult

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Niina Karu pole vahele jätnud ühtegi rinnavähi sõeluuringut ja ka mõni päev tagasi käis ta kesklinnas Tartu ülikooli kliinikumi kabinetis, kus radioloogiatehnik Simone Senkevit tegi muu hulgas ka mammograafiauuringut.
Niina Karu pole vahele jätnud ühtegi rinnavähi sõeluuringut ja ka mõni päev tagasi käis ta kesklinnas Tartu ülikooli kliinikumi kabinetis, kus radioloogiatehnik Simone Senkevit tegi muu hulgas ka mammograafiauuringut. Foto: Sille Annuk

Tartlanna Niina Karu käis hiljuti Tartu ülikooli kliinikumi Kvartali kabinetis mammograafias. See on ilmselt viimane aasta, mil teda rinnavähi korrapärasesse kontrolli kutsutakse, sest vanus on juba vastav.

Niina Karu on üks neist naistest, kes pole ühtegi kontrolli vahele jätnud. «Käin mina ja käivad kõik minu tuttavad,» kinnitas ta. Seni ei ole radioloogid tema rindades midagi halba leidnud.

Nii aga ei lähe sugugi mitte kõigil, sest igal aastal saab Eestis rinnavähidiagnoosi ligi 850 naist. Kümme aastat tagasi oli see arv mõnevõrra väiksem, ligi 600.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles