Autovabaduse puiesteel tehakse laupäeval ekstreemsporti

Tartu Postimees
Copy
Eesti ekstreemsportlased näitavad ette trikke ja teevad selgeks hulljulge spordi põhitõed.
Eesti ekstreemsportlased näitavad ette trikke ja teevad selgeks hulljulge spordi põhitõed. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Sel laupäeval toimub autovabaduse puiesteel ekstreemspordipäev. Huvilised saavad ise ekstreemspordialasid proovida ning kohtuda olümpiapronks Kelly Sildaru ja lindilkõndija Jaan Roosega.

Päeva jooksul saab läbida takistusrada, kus pannakse proovile ekstreemspordis olulisi oskusi, nagu reaktsioonikiirus ja tasakaal. Hoopis närvekõditavamaid spordialasid, näiteks paraplaaniga lendamine või kajakisõit kärestikusel jõel, on kõigil huvilistel võimalik kogeda virtuaalreaalsuse abil.

Lisaks saab Tartu keskpargis asuvas spordimuuseumi väljapanekus avastada märgilisi esemeid ja lugusid Eesti ekstreemspordi ajaloost.

Oma kogemusi ekstreemspordimaailmast jagavad Kelly Sildaru ja lindilkõndija Jaan Roose, kes õpetab ka algtõdesid tasakaaluliinil trikitamisest.

Üritus leiab aset laupäeval alates kella 11st ning on kõigile huvilistele tasuta. Ekstreemspordipäeva korraldab spordi- ja olümpiamuuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles