Rahvatantsuansambel peab pastelde patsudes tagantjärele sünnipäeva

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Teisipäeva õhtupoolikul tegid tarbatulased Tartu üliõpilasmaja juures proovi. Juubelikontserdil esineb kokku 130 rahvatantsijat.
Teisipäeva õhtupoolikul tegid tarbatulased Tartu üliõpilasmaja juures proovi. Juubelikontserdil esineb kokku 130 rahvatantsijat. Foto: Sille Annuk

Eesti maaülikooli rahvatantsuansambel Tarbatu jäi aasta tagasi pika ninaga. Täis tiksus 70. tegevusaasta, aga koroonapiirangute tõttu tuli tantsupidu ära jätta. Hea küll, teeme siis aasta hiljem, mõtlesid tarbatulased, ja paneme kontserdile nimeks «Tarbatu 70+1». Mõeldud – tehtud.

Tagantjärele on täitsa hea meel, et nii läks, sest kava sai uhkem ja sündmuskoht samuti, rääkis ansambli juht Jaanus Randma. «See aasta andis võimaluse laveerida, natuke kontserti planeerida, nii et jõudsime sellega lausa Luke mõisaparki välja. Sinna paneme laupäeval püsti kaks suurt lava,» sõnas ta.

Teisipäeval ja neljapäeval tegi 130-pealine tantsuansambel juubelikontserdiks proovi. Need pead jagunevad kuueks: I põhirühm, II põhirühm, III põhirühm, noorterühm, vilistlasrühm ja lasterühm. Laupäeval tantsivad kõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles