Tartu koolid aitavad Ukraina lastel eesti keelt õppida

Tartu Postimees
Copy
Kokku sai laagrite läbiviimiseks ministeeriumilt toetust 10 taotlejat.
Kokku sai laagrite läbiviimiseks ministeeriumilt toetust 10 taotlejat. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Tartu linnas tegutsevad koolid ja huvitegevuse ühingud taotlesid haridus- ja teadusministeeriumilt toetust Eesti ja Ukraina noorte lõimimiseks ning eesti keele algõppe toetamiseks. Kokku sai laagrite läbiviimiseks toetust 10 taotlejat, kelle seas on üldharidus- ja huvikoole ning muuseume.

Huvi tasuta keeleõppe ja lõimumise laagrite vastu on olnud väga suur ning Ukraina noored on teinud üle 200 registreerumise, et laagritest osa saada.

Huvikoolid on aktiivselt mõelnud välja tegevust, mis aitavad noortel leida uusi tutvusi ning õppida eesti keelt. Näiteks on võimalik tegeleda kunsti- ja käsitööga, leida sobiv tantsuline ja muusikaline väljakutse või osaleda ööbimisega laagrites linnasaginast kaugemal maal.

Laagritest võtavad osa 7–19-aastased Ukraina ja Eesti noored ning sellega tagatakse eestikeelne suhtluskeskkond ja innustatakse pingevabas õhkkonnas eesti keelt õppima ja kasutama. Laagreid korraldavad teiste hulgas Minikool, Tartu ülikool, Tartu lastekunstikool, Kalevi spordiklubi ja paljud teised ühingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles