Mänguasjamuuseum avab näituse WRC-autode mudelitest

Tartu Postimees
Copy
Autod Tambet Indi WRC automudelite kogust.
Autod Tambet Indi WRC automudelite kogust. Foto: Tartu Mänguasjamuuseum

Alates homsest saab Tartu mänguasjamuuseumis vaadata ralliautode mudelite näitust. Ralliteema on suvesse igati sobilik, sest Eesti võõrustab peagi WRC maailmameistrivõistluste etappi. Muuseumi autode, laevade ja lennukite tuppa välja pandud erakollektsiooni omanik on raadiohääl Tambet Ind, keda on autod ja kõik sellega seonduv huvitanud juba poisipõlvest saati.

Mänguasjamuuseumis välja pandud kollektsiooni omanik Tambet Ind rääkis, et mudeleid hakkas ta koguma juba lapsepõlves. «Minu kogu rallimudelid olid esialgu 1:24 mõõtkavas, mõni aasta tagasi avastasin 1:43 mõõtkava võlu,» märkis ta. Ralliautosid koguma hakates oli Indi eesmärk kokku saada mudelid nendest autodest, millega on tuldud autoralli maailmameistriks.

Nüüdseks on kogusse lisandunud ka Eestist pärit rallisõitjate autode mudeleid. Nii saabki näitusel näha lisaks Ott Tänaku autole näiteks Markko Märtini, Urmo Aava, Gunnar Holmi ja Heiki Ohu masinate mudeleid. Üks erilisemaid autosid kollektsioonis on kindlasti 2019. aasta Toyota Yaris WRC, millega Ott Tänak tuli maailmameistriks.

Autoralli maailmameistrivõistlused (inglise keeles World Rally Championship, millest tuleb ka lühend WRC) on autoralli kõige kõrgema tasemega võistlused maailmas ning nende etappe korraldatakse 1973. aastast.

Tänavusel WRC 50 aasta juubelihooajal korraldab Rally Estonia juba kolmandat korda Eesti etappi. Rally Estonia 2022 sõidetakse Tartu, Otepää, Elva, Kanepi, Kambja, Peipsiääre ja Mustvee valla teedel 14.–17.juulil. Tartu mänguasjamuuseumi põhimajas avatud näitust saavad kõik rallisõbrad aga uudistada septembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles