Noortest tõuksitajatest suuremaks probleemiks peab politsei keskealisi jalgrattureid (3)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Politseinikud Greten Sööl ja Gabriel Kisar reede pärastlõunal tööpostil rattasõitu keelava sildi juures Kvartali kaubanduskeskuse ees.
Politseinikud Greten Sööl ja Gabriel Kisar reede pärastlõunal tööpostil rattasõitu keelava sildi juures Kvartali kaubanduskeskuse ees. Foto: Kristjan Teedema

Möödunud nädalal asusid politseinikud Tartus ja mujalgi Eestis kergliiklusteedel ohte vähendama, mistap kontrollitakse peamiselt tõuke- ja jalgratturitel kiivri olemasolu, sõidukiirust ja -kohti. Ehkki silma jäävad ka noored ja uljad, on politsei andmeil neist veelgi ohtlikumad just need ratturid, kes vanuselt võiks lastele eeskujuks olla, ent pole seda mitte.

Tartus rattaliiklust kontrollinud politseinik Gabriel Kisar ütles, et kui argipäevadel oli Tartus tihe rattaliiklus, siis nädalavahetusel olid paljud inimesed linnast ära sõitnud ning neil päevil kohtasid politseinikud teedel-tänavatel ka silmanähtavalt vähem rattureid.

Põhjapanevate järelduste ja kokkuvõtete tegemiseks on tema sõnul praegu veel vähe andmeid. «Nende ratturite põhjal, keda eelmine nädal kontrollisime, joonistus probleemina välja mitte noor tõukerattur, vaid keskealine jalgrattur, kes sõidab tiheda liiklusega tänaval inimeste vahel suurel kiirusel, olgugi et inimestest möödudes tuleb sõita jalakäija kiirusel,» sõnas Kisar.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles