Mis värvi on muusika? 12 maali valmivad otse kontserdi ajal

Tartu Postimees
Copy
Liis Koger on maalikunstnik ja poeet, kes elab ja tegutseb Tartus. Koger lõpetas Tartu ülikooli maalieriala 2013. aastal ning tegutseb vabakutselise kunstnikuna. Tema tööd on osalenud mitmetel rahvusvahelistel oksjonitel, näitustel ja heategevusüritustel.
Liis Koger on maalikunstnik ja poeet, kes elab ja tegutseb Tartus. Koger lõpetas Tartu ülikooli maalieriala 2013. aastal ning tegutseb vabakutselise kunstnikuna. Tema tööd on osalenud mitmetel rahvusvahelistel oksjonitel, näitustel ja heategevusüritustel. Foto: Erakogu

Maalikunstnik Liis Koger portreteerib festivalil Klaaspärlimäng lõuendile oma vahetuid kontserdiemotsioone. Tekkivad teosed on Tartu Jaani kirikus üleval festivali ajal ning selle lõppedes lähevad publikuoksjonile.

Liis Kogeri live-maalide näitus «Muusikast inspireeritud» tõotab tulla huvitav eksperiment nii kunstnikule endale kui publikule.

7.–12. juulini Tartus toimuv igaastane nüüdis- ja klassikalise muusika piire kompav festival toob lisaks mahukale muusikaprogrammile Tartu Jaani kirikusse ka Hortus Musicuse 50. juubeliks pühendatud näituse. 8. juulil kell 12 avatava ekspositisooni valikus on Hortuse ajastutruid muusikariistu, kalliks saanud esemeid ja lavakostüüme. Ansambel esitleb samas ka plaati, kus on valik Hortus Musicuse salvestusi ajavahemikus 1973–2020.

Tartu autovabaduse puiesteel saab 10. juulil kell 15 nautida Kukerpillide erikontserti «Akadeemikud», mis sisaldab hulganisti spetsiaalselt veteranansambli juubeliks loodud muusikat. Muusika loojateks on heliloojad, keda pole harjutud seostama Kukerpillidega. Nii on kontserdi jaoks lood kirjutanud Erkki-Sven Tüür, Sven Grünberg, Peeter Vähi, Tauno Aints ja Tõnu Kõrvits. Sellest ka kontserdi «akadeemiline» pealkiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles