GALERII ⟩ Riigimees Jaan Tõnisson ei olnud Tallinna vastu, aga oli Tartu poolt

Copy

Riigimehelt Jaan Tõnissonilt olla kunagi küsitud, miks seab ta Tartu Tallinnast ettepoole. Tõnisson vastanud, et ta ei ole Tallinna vastu, aga on Tartu poolt, sest siin on tema kodu. Pühapäeval koguneti Tartus Raadi kalmistule omaaegse riigitegelase ja ajakirjaniku Jaan Tõnissoni mälestuspäevale.

Mitme allika järgi suri Tõnisson 1941. aasta 3. juulil, kui ta Patarei vanglas maha lasti. Seepärast leiab 3. juulil Raadi kalmistul perekond Tõnissoni hauaplatsil aset mälestusüritus. Tänase mälestuspäeva keskpunktis oli ühistegevus, sest seda vajab Eesti praegusel keerulisel ajal kõige rohkem, sõnas Jaan Tõnissoni seltsi juhatuse esimees Krista Aru.

Mälestamisel pidas palve Tartumaa praost ja Peetri koguduse õpetaja Ants Tooming. Kõnelesid ja pärja asetasid Jaan Tõnissoni mälestuskivi jalamile veel Tartu abilinnapea Lemmit Kaplinski, Tartu Postimehe esindaja Liina Ludvig, Salle kodukandi liikumise eestvedaja Mart Lankots ja Eesti naisüliõpilaste seltsi auvilistlane Epp Alatalu. Klarnetil musitseeris Tiit Veigel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles