TÜ kliinikumi juht: haiglad konkureerivad eeskätt heade inimeste pärast

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse esimees Priit Perens.
Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse esimees Priit Perens. Foto: Margus Ansu

Neljapäeval sai teatavaks, et valitsus jätab rahastamata kolm seni kavandatud suurprojekti, nende seas Tallinna haigla oma. Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse esimehe Priit Perensi sõnul on temal selle otsuse mõju keeruline kommenteerida, sest tal puudub projekti olulistest üksikasjadest ülevaade.

Priit Perens, mida tähendaks Tartu ülikooli kliinikumile Tallinna suurhaigla ehitamata jätmine?

Kuna meil ei ole selle projekti sisu ja mahtude kohta andmeid, on väga raske seda kommenteerida.

Tartu ülikooli kliinikumile, nagu ka kõikidele teistele tervishoiuasutustele, läheb vägagi korda Eesti inimeste tervise eest hoolitsemine. Tervishoiu arengud on väga kiired, ent nõuavad ka aina suuremaid investeeringud, seda nii taristusse kui ka seadmetesse. Samuti investeeringuid inimestesse ehk tervishoiutöötajatesse.

Keerulistel aegadel tehtud otsuseid peavad kommenteerima otsustajad ise.

Kuulujutud ütlevad, et kuluaarides töötasid ka Tartu ülikooli kliinikumi esindajad Tallinna haigla tulekule vastu. Kas see vastab tõele?

Ma ei oska kommenteerida kuulujuttu, mida ise pole kuulnud. Loomulikult oleme seda protsessi huviga jälginud, kuid nagu juba mainisin, puudub meil planeeritust tegelikult informatsioon.

Kui suur on üldse Eesti siseselt haiglate omavaheline konkurents? Milles see peamiselt avaldub?

Minu arvates konkurentsiseaduse mõistes meil riikliku haiglavõrgu haiglate vahelist konkurentsi pole. Küll aga konkureeritakse heade inimeste tööle saamise pärast. Töötajate kvaliteet määrab ravi kvaliteedi ja patsientide rahulolu, mis toob kaasa ka tervisekassa lepinguliste mahtude kasvu. Ülikoolihaiglana ning kogu Lõuna-Eestit teenindava regionaalhaiglana on Tartu ülikooli kliinikumil igal juhul unikaalne positsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles