Aeg minna reisile, unistuste reisile!

Copy
Foto: Pixabay

Pandeemia tõttu tagaplaanile jäänud reisipisik on pead tõstmas ning üha rohkem sugeneb jutuajamistesse reisiteemasid. Kuhu, millega ja kuidas minna, mis seal teha ning mida külastada. Kuna reisimisse jäi sedavõrd pikk vahe, on täiesti loogiline, et sooviksid tõeliselt meeldejäävat elamust. Ehk on just nüüd aeg võtta ette unistuste reis!

Eelarve ehk tasakaal unistuste ja reaalsuse vahel

Tavaliselt soovitatakse alustada unistamisest. Soovides aga lihtsad unistused täitunud plaanides muuta, pead arvestama reaalsusega. 274 päeva kestev Royal Caribbean kruiis ümber terve maailma on kindlasti midagi, mida paljud meist naudiksid aga ligi 60 000 eurone pilet ei ole kättesaadav, ükskõik kui palju sa ei unistaks.

Eelarve mõjutab kõiki otsuseid, mida sa teed. Alates sellest, kui pikalt saad reisil olla ja lõpetades sellega, kus sa ööbid. Vaata üle olemasolevad säästud ning pane paika, kui suur osa sellest summast võiks minna reisifondi. Kas sul on võimalik kulusid vähendada ja selle võrra rohkem säästa või hoopis tulusid suurendada?

Mõtle ka laenu võimalusele. Kuigi öeldakse, et laen kohe kätte on halvim viis, kuidas reisi planeerida, siis teatud hetkedel on see omal kohal. Planeerides pikalt ette, on laen kohe kätte abiks, et kasutada ära mõni suurepärane kampaaniapakkumine. Leia odavaim laen, et see otsus siiski ära tasuks. Viimasel hetkel võimatu, ent varakult alustades on leia odavaim laen. Umbkaudne eelarve paigas, on see samm tehtud!

Sihtpunkt ehk kuhu sa saad ja tahad minna?

„Mis on su unistuste reisi sihtpunkt?“ on küsimus, millele enamik meist suudaks vastata. Olgu selleks siis linn, regioon, riik või kindel sündmus. Kui eelarve paigas, saad aimdust, kui realistlik antud sihtpunkt on. 3000 eurose eelarvega on keeruline külastada Antarktikat, ükskõik kui väga ihaldad sinna minna. Kui tahad aga kogeda külma ning metsikut loodust, võib sobilikuks alternatiiviks olla Gröönimaa, Island või Teravmäed.

Sihtkoha valimise kõrval on sama oluline panna paika, millal sinna minna. Vahet pole, kuhu minna, olemas on turisminduse kõrghooaeg ja madalhooaeg. Võimaluse korral tasub eelistada madalhooaega, sest siis on hinnad madalamad ja inimesi vähem. Samas, sel ajal võivad mitmed ärid ja ka teised sihtpunktid olla hoopiski suletud. Pannes paika vähemalt aastaaja või kuu, millal reisida, oled planeerimises jälle suure sammu edasi teinud.

Puhkuse tüüp ehk unistuste reis olgu sinu maitse järgi

Ja viimane, ent mitte sugugi vähem tähtsam otsus – mida kohale jõudes ette võtta? Kas sa soovid puhkust, mis on otsast lõpuni täis lõõgastumist või kus päevad on täidetud seiklustega? Ehk midagi vahepealset? Kas tahad külastada maailmalinnu, avastada kultuuri ja ajalugu või nautida puutumatut loodust.

Täpsema päevaplaanini jõudes jäta aga kindlasti ruumi muudatustele. Kes teab, ehk selgubki kohal olles, et tahad teha midagi teisiti, kui sa arvasid. Seetõttu on hea mõte küsida teistelt soovitusi, ent lõplik otsus jäägu enda teha.

Nüüd, kui paika on saanud umbkaudne eelarve, võimalik sihtkoht ja see, mida puhkuselt ootad, võidki asuda reaalsete sammude kõrvale. Pane paika, mis ajaks peavad millised asjad olema tasutud, arvesta laenuvõtmise vajaduse või säästmisele kuluva ajaga, alusta majutuse ja transpordi otsimist ning valmistu oma unelmate puhkuseks!

Copy
Tagasi üles