Täna algab teatrifestivali Draama pääsmete müük

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Draama kavasse on esimeseks etenduseks säetud «Audients» (R.A.A.A.M., esietendus 7. mail 2022), milles on vaatajate ees Priit Võigemast (vasakult) ja Henrik Kalmet.
Draama kavasse on esimeseks etenduseks säetud «Audients» (R.A.A.A.M., esietendus 7. mail 2022), milles on vaatajate ees Priit Võigemast (vasakult) ja Henrik Kalmet. Foto: Siim Vahur/R.a.a.a.m.

Nii nagu tavaliselt, juhatab festival Draama ka tänavu sisse kogu Eestis uue teatrihooaja. Tartu nädalase programmi 6.–11. septembrini on kokku pannud festivali loomenõukogu liikmed Hedi-Liis Toome, Liisi Aibel, Oliver Issak, Annika Üprus ja Tiit Palu. Piletite müük algab täna, 1. juulil kell 10 Piletilevis ja Piletimaailmas. Festivali juhi ja kuraatori Hedi-Liis Toome sõnul on tänavusel Draamal kaks fookust.

«Esiteks tahtsime festivalile koondada lavastusi, mis mingi nurga alt suhestuvad ühiskonna ja selles toimuvaga, kas siis otsesemalt nagu näiteks Eesti draamateatri «Mefisto» või Vaba Lava «Х** войне. M*** sõda. Ukraina. Kirjad rindelt» või siis kaudsemalt nagu noorsooteatri «Sinel» või Von Krahli «Melanhoolia»,» ütles ta.

Teiselt poolt on soov esile tõsta naisloojaid ja -etendajaid. «Nii jõuavad Tartusse festivalile Kertu Moppeli, Laura Jaanholdi, Biofilm Sistersi, Jette Loona Hermanise, Julia Augi, Renate Keerdi, Sveta Grigorjeva, Marta Aliide Jakovski ja Ene-Liis Semperi lavastused,» märkis Hedi-Liis Toome. «Lisaks ei saanud jätta kasutamata võimalust näidata ühel nädalal kahte versiooni Tšehhovi «Kolmest õest», mille mõlema lavastaja on Ingomar Vihmar.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles