Madis Mihkels lõpetas Poolas mitmepäevasõidu avapäeva teisel kohal

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Madis Mihkels mai lõpul Tour of Estonial.
Madis Mihkels mai lõpul Tour of Estonial. Foto: Tairo Lutter

Team Ampler-Tartu2024 alustas kolmapäeval Poolas UCI teise kategooria mitmepäevasõitu «Solidaarsuse ja Olümpiavõitjate Velotuur». Avapäeval oli kavas kaks grupisõitu, millest hommikusel kolmandaks ja õhtusel teiseks sõitnud Madis Mihkels sai selga parima noorratturi särgi ning aitas meeskonna võistkondlikus arvestuses liidriks. 

Hommikusel 92-kilomeetrisel 1a etapil sõideti trassil Zory-Katowice. Madis Mihkels lõpetas grupifinišiga etapi kolmandana ja sai enda selga parima noorratturi särgi. Team Ampler-Tartu2024 asus juhtima ka meeskondlikku arvestust, sest etapil olid kõrges mängus veel ka lätlane Pauls Rubenis (etapil 9. koht) ja tartlane Joonas Kurits (etapil 11. koht).

Õhtune 125 kilomeetri pikkune 1b etapp sõideti Tarnowskie Goryst Sosnowiecisse vihmasajus. Sõit lõppes jälle grupifinišiga, kus Mihkels teenis teise koha ja tõusis samale positsioonile ka tuuri kokkuvõttes.

Etapi võitis Alpecin Fenix Development Team'i belglasest rattur Simon Dehairs. Noor sprinter juhib nüüd ühtlasi ka võidusõitu, olles samas sekundis veel kolme ratturiga, nende hulgas ka Mihkelsiga.

Team Ampler-Tartu2024 juhib velotuuri võistkondlikus arvestuses. Õhtusel etapil mahtus esikuuikusse veel Joonas Kurits ja leedukas Aivaras Mikutis oli 12.

Tuuril sõidetakse veel kolm etappi ja tuur lõpeb teisel juulil Lodzis.

Kolm aastat tagasi võitis toona Cycling Tartu eest sõitnud Norman Vahtra samal velotuuril kolm etappi ja oli parim ka kokkuvõttes. Selle tulemusega teenis tartlane tookord profilepingu.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles