GALERII ⟩ Tartu linna päeva lõõritasid õhtusse ööbik ja üliõpilane (1)

Copy

Tänavusele Tartu linna päevale panid piduliku punkti ooperilauljad ja orkester, keda oli raeplatsi tulnud kuulama tuhandkond tartlast. Bariton Raiko Raalik, sopran Elina Nechayeva ja tenor Reigo Tamm ja metsosopran Kai Rüütel kandsid koos Pärnu linnaorkestri ja E STuudio kammerkooriga dirigent Kaspar Männi juhatusel ette ekstra Tartule loodud ooperi «Ööbik ja üliõpilane».

«Ööbik ja üliõpilane» pidi ettekandele tulema juba mullusel Tartu linna päeval, ent koroonapiirangud seda ei soosinud ning seetõttu toimus esmaettekanne alles kaks kuud hiljem ning sedagi võrdlemisi tagasihoidliku rahvasumma ees. Ehkki algselt oli see planeeritud vaid ühekordse lühiooperina, sai selle kallal tehtud sedavõrd palju tööd, et asjaosalised ei pidanud paljuks seda ka tänavu Tartusse esitama tulla.

«Kuna «Ööbik ja üliõpilane» on mõeldud esitamiseks just Tartu Raekoja platsil, aga koroona tõttu pidime seda esitama Vanemuises, siis toome ooperi sel aastal publiku ette nii, nagu alguses mõeldud oli,» rääkis ürituse peakorraldaja ja ooperilaulja Reigo Tamm Tartu Postimehele enne pidulikku päeva. Ta lisas, et üks osa on etenduses ka raekojal endal, ühtlasi kasutatakse ooperis heliklippe, mis just õues parima elamuse peaksid andma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles