Tartu astus galeriisse

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille Tammela, «Kevad Supilinna serval».
Pille Tammela, «Kevad Supilinna serval». Foto: Kristjan Teedema

Kunstnik Pille Tammela on toonud oma Tartu-vaatelised maalid Gildi galeriisse, kus need ühte seina üles riputatuna moodustavad õdusa nurga.

Maalidel näeb tavapäratuid vaateid Supilinnale, Toomele, Tartu vanalinnale, Raekoja platsile ja Härma koolile – kokku üheksa tööd.

Kunstnik Pille Tammela ütles oma maalide kohta natuke kahtlevalt, et eks nad pisut kaootilised ole, aga lisas siis, et maalib Tartu vaateid tulevikus kindlasti juurde.

Fotoaparaat alati kaasas

«Peas on pilte küpsemas palju,» sõnas ta. «See on nii käepärane materjal. Iga päev satun ju neile sadu kordi läbikäidud radadele ning saan oma mälu alati värskendada.»

Pille Tammelal on heade rakursside tabamiseks peaaegu alati kaasas fotoaparaat ning enamasti maalibki ta mälu ja fotoobjektiivi abil jäädvustatu järgi.

Mõnel, väga heade tingimustega päeval läheb Pille Tammela välja ka molbertiga, kuid ta tunnistas, et eriti sageli seda ei juhtu.

Et Tartus kasvanud ja siin oma kunstihariduse saanud Pille Tammela on end palju täiendanud Põhjamaades, on ta seni endale austajaid kogunud eelkõige kui salapärane trollikunstnik.

Trolliteema jääb

Trolliteemat ei ole ta praegugi kõrvale heitnud, vaid tegeleb sellega vahelduseks jälle.

«Eks need teemad – raamatute illustreerimine, linnavaadete jäädvustamine ja trolliilma loomine – käivadki mu juures kordamööda,» ütles ta.

Gildi galerii perenaine Ro­­salie Pedassaar lisas, et Tartu vaated on sageli just need, mida külastajad sageli küsivad, aga neid pole sugugi laialt pakkuda. «Nüüd on valik ometi suur!» rõõmustas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles