GALERII ⟩ Ehitus algas. Vabaduse puiestee on suletud nii autodele kui bussidele

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy

Reedel avatava autovabaduse puiestee ehitustööd on alanud ning seetõttu on Vabaduse puiestee suletud nii autodele kui ka bussidele. Mootorsõidukitele jääb tänavalõik suletuks esmaspäeva hilisõhtuni. Bussiliiklus jääb toimima augusti keskpaigani Narva maantee kaudu.

Kolmapäeva ennelõunal olid Vabaduse puiestee kesklinnapoolses otsas ja Kaarsilla juures teetõkked ning sissesõidukeelumärgid. Ka olid kinni kleebitud kummagi Raeplatsi bussipeatuste sildid ning nende tabloo andis märku, et bussid peatuvad nüüd Atlantise ja Soola I peatuses. Suletud alale oli juba toodud ka autovabaduse rajatisi.

Tänavune autovabaduse puiestee ala asub Uueturu ristmiku ja Kaarsilla vahel. Seal säilib argipäevadel keskpargi poolt käiv autoliiklus 1 + 1 sõiduradadel ja kehtib kiiruspiirang 30 km/h.

Küll aga on ala suletud autoliiklusele nädalavahetustel, reedel kella 18st kuni pühapäeval kella 23.59ni. Täielikult on tänavalõik kinni 8.–19. juulil, mil seal toimuvad WRC Rally Estonia üritused.

Seevastu jalakäijatele on avatud jõepoolne tänavaosa ning turvaliseks teeületuseks lisandub Vabaduse puiestee sõiduteele neli ajutist ülekäigurada.

Bussid sõidavad 29. juunist 17. augustini Narva maantee kaudu, kuhu on ajutiselt suunatud ka bussiliinid 6, 7 ja 13 ning ööliinid 21 ja 22. Seni ei peatu bussid Raeplatsi ja Vabaduse puiestee peatuses. Kesklinnast väljuval suunal sõites peatuvad Vene peatuses nendest ainult bussiliini 7 bussid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles