Motokrossi paremik võistleb nädalalõpul Langel

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Kert Varik ja Lauris Daiders võistlustules Ainja krossirajal. Nüüd istub Variku kõrval soomlane Lari Kunnas, kellega MM-sarja arvestuses ollakse praegu teisel kohal.
Kert Varik ja Lauris Daiders võistlustules Ainja krossirajal. Nüüd istub Variku kõrval soomlane Lari Kunnas, kellega MM-sarja arvestuses ollakse praegu teisel kohal. Foto: Elmo Riig

Lange motokeskuses peetakse sel nädalavahetusel teist aastat järjest külgvankriga mootorrataste krossi MM-etapp ning sportlike ATVde ehk quad’ide EM-etapp, millest võtavad osa maailma ja Euroopa kiireimad sõitjad. Eestlastest on võistlustules eelmisel MMil viienda koha saanud Eesti meistrid Kert Varik koos paarilise Lari Kunnasega ja quad’ide arvestuses viimaste aastate parim Kevin Saar.

Nii külgvankriga mootorrattad kui ka quad’id on rajal juba laupäeval. Neist esimeses võistlusklassis toimuvad keskpäevast kvalifikatsioonisõidud, quad’idel algab kell 16 aga esimene võistlussõit. Kummaski sarjas jätkuvad võistlussõidud pühapäeva hommikul, parimad peaksid auhinnatud saama peale külgvankrite teist võistlussõitu, mis algab kell 16.

Peakorraldaja Henri Roosiorg sõnas, et ürituse korraldamine on sujunud ning et pealtvaatajale midagi puudu jääda ei tohiks. Näiteks saavad seal olema söögi- ja joogitelgid, samuti lastele batuudid. «Ütleme nii, et saab pereüritus olema,» rääkis ta. Seejuures on kaugemalt tulijatel võimalik peatuda ka kämpingualal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles