Tartlaste näitusel Berliinis käis 5000 tänavakunstihuvilist

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Sirla (vasakult), Kadri Lind ja Stina Leek avasid juuni alguses Berliini galeriis Neurotitan näituse Tartu tänavakunstist.
Sirla (vasakult), Kadri Lind ja Stina Leek avasid juuni alguses Berliini galeriis Neurotitan näituse Tartu tänavakunstist. Foto: Carol Soovik

Tartu tänavakunstifestivali Stencibility korraldajad eesotsas Sirlaga pakkisid 28. juunil Berliini populaarses galeriis Neurotitan viimased asjad kleepsubussi Släp!, mis seejärel võttis suuna kodu poole.

4. juunil Tartu 2024 esimese piiritaguse ettevõtmisena avatud näitus «Hello Mister Police Officer» meie linna tänavakunstist tagasivaates ja Berliinis valminud töödega oleviku tippudelt (Edward von Lõngus, Stina Leek, Kairo ja Gutface) oli viimast päeva vaatajate ees 25. juunil. Sirla andmeil külastas näitust 5000 inimest.

«Näitusel eksponeeritud teostest, mis oli võimalik kaasa võtta, leidsid mõned endale ostja. Need, mis olid otse seintele joonistatud, värvisime valge värviga üle. Mõned galeriis olnud teosed rändavad kleepsubussis tagasi Tartusse ja lähevad järgmisel suvel eksponeerimisele Poolas,» lisas ta. «Praegu on veel võimalik Stencibility e-poe kaudu osta näitusel osalenud kunstnikelt siiditrükitud graafikat, mis sai spetsiaalselt selle näituse jaoks valmistatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles