Tõnis Lukas vastuseks Puškini kooli hoolekogu pöördumisele: oleme otsuse teinud ja liigume edasi

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Tartu linnavolikogu esimees Tõnis Lukas.
Tartu linnavolikogu esimees Tõnis Lukas. Foto: Sille Annuk

Tartu Aleksander Puškini kooli hoolekogu vormistas hiljuti avaliku pöördumise linnajuhtide poole, milles tõi välja mitmed murekohad, mis väidetavalt raskendavad eestikeelsele haridusele üleminekut 2025/26 õppeaastaks. Keelereformi ühe peamise eestvedaja, linnavolikogu esimehe Tõnis Lukase sõnul on otsus tehtud ja ettevalmistused õppetöö ümberkorraldamisteks kahes Tartu koolis ja kolmes lasteaias juba käivad.

Ühe probleemina tõid kooli esindajad välja C1 tasemel eesti keelt oskavate õpetajate nappuse. Samuti puuduvat riiklikul tasemel väljatöötatud e-õppevahendid ja -materjalid. Lukase sõnul ei saa neid aga pidada ülearu suureks takistuseks. «Tartus on võrreldes ülejäänud Eesti piirkondadega kõige lihtsam õpetajaid leida. Kui teha agaralt ettevalmistusi, siis vastava kvalifikatsiooniga õpetajad ka leitakse,» avaldas ta arvamust.

Lukase lubas, et Puškini kooli ega ka teisi Tartu venekeelseid haridusasutusi ei jäeta muredes üksi ning linn aitab igakülgselt kaasa eestikeelsele õppele üleminekul. «Usun, et ka Puškini koolis saadakse muudatuste vajalikkusest aru. Lõppude lõpuks aitab see kõige rohkem neid noori, kes seal õpivad,» jätkas volikogu esimees. Ta lisas, et viimase aja uuringute põhjal on venekeelsetes õppeasutustes eesti keele õpetamise kvaliteet pigem langenud. «See näitab selgelt, et meil on probleem ja need noored, kes kvaliteetset haridust ei omanda, ei pruugi omada kuigi häid tulevikuväljavaateid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles