GALERII Riia tänava rattateede toetuseks väntajaid autode signaalid ja kummivilin ei häirinud (13)

Copy

Tartu linnavalitsus tõmbas Riia tänava autovabaduse projektile pidurit ning tehtud otsus tekitas sotsiaalmeedias lärmi, mistap lõi tartlane Even Heinväli Facebookis üleskutse, et reedel kell 18 saaksid Ujula tänava Konsumi kaupluse ees kokku kõik ratturid ja teeksid ühissõidu nurjunud idee toetuseks. Kohale tuli ligi sada inimest, kes üheskoos läbi kesklinna Riia tänava viaduktini ja tagasi kulgesid.

Sotsiaalmeedias tehtud ürituse kirjeldus märkis looja Even Heinväli, et plaanitud autovabaduse puiestee ajutiste rattaradade projektile tõmmati viimasel hetkel pidurit, mistap soovitakse sõiduga näidata, et ideel on toetajad siiski olemas.

Ratturid kulgesid peamiselt mööda sõiduteid, ent kuna osalejaid oli võrdlemisi palju, tuli valgusfooride taga teisi aeg-ajalt oodata. «Mõtlesin seda algul väiksemalt teha ja arvasin, et paarkümmend inimest ehk tuleb ja sõpradega natuke sõidame. Aga kui registreerimine toimus, siis märkasin sadu inimesi üleskutsega liitumas ning mõtlesin, et kuidas me kõik valgusfooride taha ära mahume,» oli korraldaja Even Heinväli enne sõitu muretsenud.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles