Riia tänava rattateede toetuseks toimub homme ühissõit (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Mööda Riia tänavat kulgeb reedel kell 18 ühissõit, et toetada autovabadust.
Mööda Riia tänavat kulgeb reedel kell 18 ühissõit, et toetada autovabadust. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Riia tänava autovabaduse projekti pidurdamine tekitas sotsiaalmeedias tormi juba varemgi, ent nüüd on Facebooki loodud ka üritus, mille järgi peaks reedel kell 18 saama Ujula tänava Konsumi kaupluse eest alguse ühissõit nurjunud idee toetuseks.

Ürituse kirjelduses on märgitud, et plaanitud autovabaduse puiestee ajutiste rattaradade projektile tõmmati viimasel hetkel pidurit, mistap soovitakse sõiduga näidata, et ideel on toetajad siiski olemas.

«Sõidame jalgrattaradade teekonna siiski üheskoos läbi ning kasutame selleks sõidutee parempoolset rida (kuhu jalgrattarada tulema pidi). Täidame liiklusseaduse nõudeid ja ei provotseeri. See tähendab, et ei sõida üksteise kõrval, vaid ilusti hanerivis,» seisab sotsiaalmeedias homse ürituse seinal.

Samas on sotsiaalmeedias seatud kahtluse alla üritusest osavõtjate rohkus, kuna käsil on pikad pühad ning paljud seetõttu linnast lahkunud. Sellest hoolimata oli neljapäeva pärastlõunaks märkinud end üritusel osalema pea kuuskümmend inimest ning enam kui kolmsada on sündmusest huvitatuid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles