Erkmaa KK korraldab Lääne-Virumaal tüdrukute turniiri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiste korvpallikoondise treening, esiplaanil Viive-Kai Rebane.
Eesti naiste korvpallikoondise treening, esiplaanil Viive-Kai Rebane. Foto: Peeter Langovits

Erkmaa Korvpallikool korraldab sellel nädalalõpul Vinni spordihoones rahvusvahelise noorte korvpalli karikaturniiri Girls Trophy, kus osalevad kaheksa kuni 13-aastaste tüdrukute võistkonda.

Konkurentsis on Eesti ja Läti selle vanuseklassi paremikku kuuluvad esindused - Tartu Kalev, Audentese SK, BC Kalev/Cramo ja Piimameister Otto/Rapla KK Eestist, Liepaja, Daugavpils, Riia Ridzene ning Jelgava Lätist.

Tartus tegutseva Erkmaa Korvpallikooli peatreeneri Aivo Erkmaa sõnul võeti nõuks korraldada jõuproov Lääne-Virumaal, et tuua võistlused nende traditsioonilistest keskustest paikadesse, kus samuti üritatakse tüdrukute korvpalli elus hoida.

Tema ütlusel pole tüdrukute korvpalliturniire vabariigis just ülemäära palju ja kuivõrd Lääne-Virumaal elustati paarikümneaastase vaheaja järel ka naiste meistrivõistlused, kus tooni annavad noored, siis on Girls Trophy karikaturniir tunnustuseks ja toetuseks eelkõige neile, kes tüdrukute korvpalliga tegelevad.

Turniiri patroon on Eesti rahvusnaiskonna üks tugitalasid, 22-aastane ääremängija Viive-Kai Rebane, kes neljandat aastat õpib ja mängib Ameerika Ühendriikide tudengiliiga NCAA 1. divisjonis heitlevas New Yorgi Binghamptoni Ülikooli naiskonnas. "Soovin noortele mängijatele omaltpoolt jõudu, julgust ja järjepidevust oma unistuste teostamiseks. On oluline, et võtaksite kaotusi kui õppetunde ja suudaksite alati mängust rõõmu tunda. Ei ole oluline, kui palju te vigu teete, peaasi, et te nendest vigadest õpiksite ja nendele õieti reageerite," julgustas Rebane.

Girls Trophy mängud algavad Vinni spordihoones kõigil kolmel turniiripäeval kell 9.30. Pühapäeval on kavas otsustavad kohamängud, mis kulmineeruvad kell 13.15 algava finaaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles