Tartu rannad jäävad G4Si valvata

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalve.
Rannavalve. Foto: Priit Mürk

Tartu linna korraldatud rannavalve hankekonkursi võitis taas AS G4S Eesti, kes jääb Emajõe randadel ja Anne kanalil silma peal hoidma ka järgneval kolmel aastal.

Emajõe kahes rannas ning Anne kanali supelrannas valvavad punavalges vormis rannavalvurid 1. juunist kuni 31. augustini iga päev kella 10 kuni 21. G4Si Lõuna piirkonna rannavalve juht Teet Lill kinnitas, et Heade mõtete linna elanikke ja külaliste turvalisuse tagavad supluskohtades kogenud rannavalvurid, kes on läbinud põhjaliku erialakoolituse.

Tulevaste rannavalvurite koolitused algavad maikuus. «Iga ranna meeskonna komplekteerimisel lähtume põhimõttest, et uustulijate kõrval peavad alati olema ka vanad olijad, kes tunnevad Tartu valvatavaid ujumiskohti läbi ja lõhki,» rõhutas Lill.

Rannavalve juhi kinnitusel on igal Tartu rannal oma eripära: Emajõe ääres peab arvestama, et jõgi on äkilisem, mistõttu jõeäärsetes supluskohtades peavad rannavalvurid lisaks heale ujumisoskusele olema ka osavad veesõidukijuhid.

«Anne kanali puhul annavad tooni alkohoolses joobes suvitajad, kõige rohkem avaliku- ja heakorra rikkumisi lahendame just selles rannas.»

Eelmise suve jooksul lahendasid rannavalvurid Tartu ujumiskohtades 1141 avaliku- ja heakorra rikkumist. Enim rikkumisi sai kirja Anne kanali rannas - 994 juhtumit.

Esmaabi vajas 62 Tartu randade külastajat. Mullu juulis päästsid G4Si rannavalvurid Tartus Anne kanalis 19-aastase napsise uppumisohtu sattunud tütarlapse.

G4S valvab Tartu supelrandades korda 2002. aastast. Sel suvel asub tööle ligi 20 rannavalvurit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles