GALERII ⟩ Tagasihoidlik osalejate arv maakaitsepäeval tegi prefekti meele kurvaks (1)

Copy
Hommikune Võidupüha pärjaring
Hommikune Võidupüha pärjaring Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Täna tähistatakse Tartus võidupüha ja Tartumaa maakaitsepäeva, mistap algas hommik pärjaringiga. Päeva jooksul on tulemas ka kaitseliidu rivistus ning õhtu päädib Tartu linna jaanitule süütamisega Raadi mõisapargis.

Tartu linnavalitsuse liikmed, Tartumaa omavalitsuste liit ja kaitseliit kogunesid hommikul kell 9.45 Pauluse kalmistule, kuhu asetati võidupüha pärjad vabadussõja monumendile. Seejärel viidi pärjd ka Raadi kalmistule Julius Kuperjanovi hauale ja Lõuna-Eesti vabastajate mälestussambale ning Kalevipoja monumendi juurde.

«Natuke teeb meele kurvaks, et meid on siin üsna vähe, sest kui see selle samba eelkäija 1933. aastal avati, siis oli rahvast märkimisväärselt rohkem,» nentis Lõuna-Eesti politseiprefekt Vallo Koppel Kalevipoja kuju juures. Ta lisas, et enne teist maailmasõda oli inimeste osavõtt tseremooniatest suurem kui praegu, kuna toona olid sõdade koledused ja võidu hind värskelt meeles. «Seetõttu ei võetud seda kättevõidetud vabadust niivõrd iseenesestmõistetavana.»

Kell 11 avas linnapea Urmas Klaas kõnega maakaitsepäeva Vabaduse puiesteel. «Vabadus on meie kõige püham aare ja reliikvia, mille eest tuleb võidelda iga päev ja iga sekund. Seda sümboliseerib ka üle Eestimaa kantav võidutuli, mis jõuab loodetavasti kõikide tartumaalaste kodude ja südameteni,» ütles linnapea Urmas Klaas.

Maakaitsepäeva puhul leiavad Vabaduse puiesteel aset etteasted, kell 13 algab kaitseliidu Tartu maleva pidulik rivistus ja kell 14.30 võetakse vastu võidutuli.

Kell 21 kannavad võidutule Raadi mõisaparki naiskodukaitsjad ning linnapea Urmas Klaas süütab Tartu linna jaanitule. Kell 21.30 algab peoplatsil tantsuõhtu ansamblitega Kolumbus Kris ja Curly Strings.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles