Doktor Klounid pakuvad taas rõõmu Tartu ja Narva pisikestele patsientidele

Tartu Postimees
Copy
Doktor Klounid Narva haiglas.
Doktor Klounid Narva haiglas. Foto: Anna Smolentseva

Kui Tallinna lastehaigla juures oli koroonapiirangute kiuste võimalik Doktor Klounide visiite jätkata õues haigla akende all ja hiljem arstide kutsel ka siseruumides, siis Tartu ülikooli kliinikumi lastekliinikus ja Narva haigla lasteosakonnas katkesid külaskäigud täielikult. Seda kuni tänavu juuni alguseni, mil haiglaklounid said jälle minna lapsi rõõmustama.

Suurt rõõmu täis kohtumised toimusid 1. juunil Tartus ja 2. juunil Narvas. Narva haigla lasteosakonna külastus oli kahele lõbusale Doktor Klounile esimene kord üle kahe ja poole aasta lastega kohtuda. Alates 2013. aastast Narva haiglas toimunud rõõmuvisiidid katkestas koroonaviiruse äkiline levik ja seetõttu kehtestatud ranged külastuspiirangud.

Koos lastega mängiti, tehti nalja ja räägiti lõbusaid lugusid. Toreda kogemuse klounide külaskäigust said nii pisemad kui suuremad patsiendid, elevust tõi see ka haiglapersonali tööpäeva.

Jaanipäevaga algas kõigil Eesti haiglaklounidel suvepuhkus, rõõmuvisiite Tallinna, Tartu ja Narva haiglates jätkatakse jälle augustis.

Maailmas on haiglaklounid tegutsenud aastakümneid, Eestis loodi MTÜ Doktor Kloun 2006. aastal ja esimesed haiglavisiidid tehti 2007. aasta juunis ehk täpselt 15 aastat tagasi. Aastate jooksul on Doktor Klounid külastanud enam kui 23 000 haiglaravil olevat last ning pakkunud neile rõõmu ja lohutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles