Tartu Riia tänava ajutiste rattaradade eksperiment jääb ära (12)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Autovabaduse puiestee projektijuht Ragnar Kekkonen sõitis läinud nädalal mööda Riia tänavat alla kohas, kuhu on kavandatud ajutine suvine rattatee.
Autovabaduse puiestee projektijuht Ragnar Kekkonen sõitis läinud nädalal mööda Riia tänavat alla kohas, kuhu on kavandatud ajutine suvine rattatee. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavalitsus pidas täna kuus tundi koosolekut 1. juulist septembri lõpuni kestma plaanitud autovabaduse puiestee pop-up rattaradade projekti teemal ehk konkreetsemalt Riia tänava suvise ajutise liikluslahenduse üle. Plaan näeb ette, et kummaski suunas antaks üks autode sõidurada ratturitele. Sellest maratonkoosolekust poolteist tundi vältas Viavelo inseneribüroos koostatud liiklusohutusauditi tutvustus.

Pingeliseks kujunenud arutelu järel on Tartu võimuliidu osapooled eri meelt, milliseid samme tuleks astuda. Reformierakond ja Isamaa kalduvad Riia tänava eksperimendist loobumist pooldama, sotsiaaldemokraadid ei näe selleks põhjust. Kommentaaridega olid asjaosalised esiti kitsid viitega, et mingit otsust veel ei ole ja arutelu jätkub hommikul. Ka ametnikud suunasid päringud edasi.

Tartu linnapea Urmas Klaas ütles õhtul aga kommentaariks, et Riia tänava eksperimenti ei saa kavandatud kujul sel aastal ellu viia, sest kõige tähtsam on kõigi liiklejate ohutus.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles