Küsitlus ⟩ Kuidas mõjutavad pidevalt tõusvad kütusehinnad teie sõiduharjumusi?

Emily Lieberg
, Suvereporter
Copy
Kalle Jalakas
Kalle Jalakas Foto: Sille Annuk

Hommikuti on bensiinijaama hinnatabloodel näha üha suuremaid numbreid ja autosõidu hind järjest kasvab. Sellegipoolest oli Tartu kaubamaja tagune parkla ka esmaspäeva hommikupoolikul autodest pungil. Küsitluse käigus selgus, et kallile kütusele vaatamata autoomanikud oma harjumusi muutma ei tõtta.

Kalle Jalakas, vabakutseline

Minul on sõidud hoopis pikemaks läinud – töö nõuab. Ma ei saa ka muu transpordi peale loota, sest pean päevas ligi 200 kilomeetrit läbima. Samas ma tuleviku pärast suurt ei muretse, sest elan ise hoopis Soomes. Kui töö mind Eestisse toob, maksab Soome riik kütusekulud kinni. Isiklikke sõite tuleb siin aga nii vähe ette, et nendele kuluv kütus minu igapäevaseid sõiduharjumusi ei mõjuta.

Kadri Kruus
Kadri Kruus Foto: Sille Annuk

Kadri Kruus, finantsspetsialist

Mind on hinnad mõjutanud küll. Kui kuskile on vaja minna, siis mõtlen sõidu enne läbi ja kui võimalik, ajan mitu asja korraga ära. Liigun üldiselt hästi palju ringi, kuid olen üritanud seda vähendada. Käin tihti ka Tallinnas või näiteks Pärnus, aga rattaga sinna ju ei jõua – lähen ikka autoga. Elan Jõgeval, seal olen hakanud ka rohkem jalgsi käima.

Triin Motli
Triin Motli Foto: Sille Annuk

Triin Motli, tudeng

Ma ei ütleks, et minu harjumustes midagi väga muutunud oleks. Sõitmine on küll kallis ja kütusele kuluvast rahast on kahju, aga hetkeseisuga jään tulevikus siiski auto peale.

Külli Keedus
Külli Keedus Foto: Sille Annuk

Külli Keedus, haridustegelane

Minu sõiduharjumused on kütusehindade tõttu kindlasti muutunud. Näiteks ei sõida ma enam iga päev autoga, selle asemel kasutan hommikuti hoopis jalgratast. Elan Ülenurmel ja minu arvates on Ülenurme-Tartu jalgrattatee igati mõnus!

Eleri Jõemets
Eleri Jõemets Foto: Sille Annuk

Eleri Jõemets, meditsiinitöötaja

Eks hinnad ikka natuke mõjutavad. Olen hakanud oma käike rohkem planeerima, et niisama tühja pärast ei sõidaks. Tegelikult on mul ka jalgrattale vajalik hooldus tehtud, aga seda ei ole ma veel kasutada jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles