Huvihariduse ühingud saavad nüüd linnalt kommunaalkulude tasumiseks toetust küsida

Tartu Postimees
Copy
Foto huvitegevusest, taimelaadast.
Foto huvitegevusest, taimelaadast. Foto: Evelin Lumi

Alates tänasest, 20. juunist saavad huvihariduse ja -tegevuse ning kultuuri valdkonna koostööpartnerid esitada taotlusi erakorralisest energiahindade kerkimisest põhjustatud kommunaalkulude tõusu kompenseerimiseks. Toetust saavad taotleda ühingud, kes on 2021. ja 2022. aastaks saanud huvihariduse ja -tegevuse, kultuuriprogrammi või kolmeaastase kultuuritegevuse toetust.

«Kultuuriosakond uuris koostööpartneritelt energiakulude keskmise kasvu kohta ning kiirele küsitlusele vastas lausa 33 ühingut. Ühingute energiakulude kasv võrreldes eelmise aastaga oli vastuste põhjal üle 20 protsendi, mis näitab toetuse vajalikkust meie koostööpartneritele,» selgitas kultuuriosakonna huvihariduse ja -tegevuse valdkonna juht Mari-Ann Saluste.

Linn hüvitab 2021. aasta novembri kuni 2022. aasta jaanuari kommunaalkulude suurenemist. Hüvitatavateks kommunaalkuludeks on elektri- ja küttekulu, mis kokku peavad olema suurenenud vähemalt 20 protsenti võrreldes sama perioodiga aasta varem.

Toetust antakse kuni kahekordses kulude suurenemise ulatuses, toetuse ülemmäär on 5000 eurot ühe taotleja kohta. Meetme kogumaht on 90 000 eurot.

Toetust saab taotleda Tartu linnaportaalis 20. juunist kuni 8. juulini. Taotluses tuleb esitada juba tehtud kulutuste kohta dokumendid. Kuna toetus arvutatakse reaalsete kuludokumentide alusel, siis aruandluskohustust toetuse saamisega ei kaasne.

Lisa saab vaadata Tartu kodulehelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles