Päästjatel tuli nädalavahetusel kustutada saunamaju ning aidata lõksu jäänud mäkrasid

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Mägrad jäid lõksu Põltsamaa vallas Arisvere külas heinamaal asuvasse kaevu, mis oli märgistamata ja võinuks ohtlik olla ka inimestele.
Mägrad jäid lõksu Põltsamaa vallas Arisvere külas heinamaal asuvasse kaevu, mis oli märgistamata ja võinuks ohtlik olla ka inimestele. Foto: Lõuna päästekeskus

Möödunud nädalavahetus osutus töörohkeks nii Jõgeva- kui ka Tartumaa päästjatele: kustutamist vajasid lõkkest alguse saanud maastikupõleng ja kaks saunamaja. Tule piiramisele lisaks vajasid päästjate abi veel kaks mäkra, kes Põltsamaa vallas kaevu lõksu olid jäänud. 

Lõuna päästekeskuse 17.–20. juuni operatiivinfo kohaselt tuli päästjatel laupäeval reageerida kahele väljakutsele, kus teatati süttinud saunamajast.

Neist esimene oli kell 16.37 Jõgeva valda Rohe külla, kus päästjate saabumise ajaks oli saun juba lausleekides. Põleng suudeti likvideerida kell 17.51. Kuigi põlengu täpsed asjaolud pole teada, puudusid saunakorstna ümber ohutuskujad ning nii võis operatiivinfo kohaselt tulekahju põhjustada ehitusviga.

Teist saunamaja tuli päästjatel kustutama asuda Kambja vallas Aakaru külas. Samuti laupäeval sai päästekeskus väljakutse kell 20.21 ning selle põlengu said päästjad kontrolli alla kell 20.56. Omaniku teatel tehti päeval saunas ketaslõikuriga metallitöid ning suure tõenäosusega lendas säde puidust laekonstruktsioonide vahele ning nii süttis hoone.

Lisaks tulekahjudele said päästjad laupäeval väljakutse ka loomade päästmiseks. Nimelt märkasid Põltsamaa vallas Arisvere küla heinamaal viibinud möödujad ennelõunal, et vanasse ning märgistamata kaevu oli kukkunud kaks mäkra, kes sealt enam ise välja ei pääse. 

Päästjad paigaldasid jätkuredeli ning tõstsid loomad välja vabadusse. Ohtlik ja kaaneta kaev märgistati ning sellest teavitati kohalikku omavalitsust.

Teised Lõuna päästekeskuse nädalavahetuse väljakutsed

Tartumaal

  • 17. juunil kell 21.55 teavitati häirekeskust kahest põlevast pärnast Tartu linnas Nõlvaku tänaval. Tõenäoliselt laste mängimise käigus põlema süttinud kahe suure puu sisemuse kustutasid päästjad kell 22.10.

Jõgevamaal

  • 18. juunil kell 11.37 said päästjad väljakutse Jõgeva linna Jaama tänavale, kus kontrolli alt oli väljunud suur lõke. Päästjate saabumise ajaks oli suurest lõkkest tugeva tuule tõttu süttinud ümbritsev põld. Päästjad likvideerisid viiele ruutmeetrile levinud põlengu kell 13.09.

Võrumaal

  • 18. juunil kell 12.18 teavitati häirekeskust, et Setomaa vallas Igrise külas põleb mahajäetud kõrvalhoone. Päästjad tuvastasid sündmuskohal juba varem põlenud hoone, mille jäägid nüüd suitsesid. Tulekahju kustutati kella 13.01ks.
  • 19. juunil kell 16.50 teatati häirekeskusele, et Rõuge vallas Kogrõ külas põleb elumaja köök ning tuli on levinud ventilatsioonisüsteemide kaudu teistesse ruumidesse. Hinnanguliselt põles hoones 20 ruutmeetrit. Päästjad likvideerisid põlengu kella 18.20ks. Esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse toidu kõrbemisest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles